Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

ČESKO - RUSKO 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Česko
Český tým ve čtvrtfinále narazí na jednoho z trojice USA, Norsko, nebo Švýcarsko.

"Zranění nejsou vážná. Rachůnek utrpěl tržné rány a Milan Michálek má pochroumaný krk. Po srážce se necítil dobře," řekl ke stavu reprezentantů lékař českého týmu.

"Jsem si stoprocentně jistý, že střet Arťuchina s Milanem Michálkem byl jasný faul. To by se stávat nemělo. U těch dalších těžko posoudit," řekl po utkání Jaromír Jágr. "Snad ale nastoupí k tomu nejdůležitjšímu utkání na turnaji (čtvrfinále pozn. red.). Kdyby nehráli, byla by to velká ztráta," dodala osmašedesátka.
"Rachůnek má natržené ucho a roztrženou hlavu. Uvidíme, jak mu bude v pondělí ráno. Šlo o zákeřný zákrok," okomentoval zákrok Arťuchina na Rachůnka trenér Hadamczik.
Je možné, že disciplinární komise dodatečně udělí několikazápasový trest Arťuchinovi, který v utkání zranil dva české hráče - Rachůnka a Milana Michálka. "Tyto zákroky by se měly dodatečně potrestat," řekl po utkání v rozhovoru pro ČT Plekanec.
Česko
Nervydrásající duel rozhodl gól Tomáše Plekance ze 44. minuty. Útočník Montrealu Canadiens proměnil nařízené trestné střílení forhendovou kličkou. Po utkání byl vyhlášen nejlepším hráčem v českém dresu.
60. minuta
Česko

Je konec! Česko poráží reprezentaci Ruska 3:2! Hadamczikův výběr má po výhře nad sbornou jisté první místo v osmifinálové skupině.

60. minuta
Deset vteřin před třetí sirénou zahráli Češi zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Pavelcem.
60. minuta
Rusko
Čtyřicet sekund a do konce Barulin míří na střídačku a Rusové v šesti!
60. minuta
Rolinek získal puk a vyhazuje do středního pásma.
58. minuta
Česko
Po úniku Průchy se k dorážce dostal Židlický, ale zbytečně si kotouč stáhl pod brusle a o puk přišel. Na českého obránce zívala téměř prázdná branka!
57. minuta
Šanci Rolinka Barulin ustál a puk kryje. Vzápětí Těreščenko a Radulov napadli Voráčka. Na trestnou lavici ale putují Radulov a Voráček.
57. minuta
Česko
Židlický se Zbyňkem Michálkem kombinují ve středním pásmu.
55. minuta
gól
Zaripov snižuje na 2:3! Zmatků v české obraně využil Kalinin, natlačil se před Pavelce, kde kotouč naservíroval Zaripovovi, a ten už do prázdné branky skóroval.
55. minuta
Rusko
Brankář Pavelec dvakrát výtečně zasáhl proti dvěma střelám Aťjušova.
54. minuta
Rusko
Arťuchin na ledě a ihned se snažil dohrát Škoulu. Obránce Omsku jeho nájezd ustál.
53. minuta
Česko
Češi si vytvořili drtivý tlak, ale na Barulina nevystřelili. Po nepřesné přihrávce je puk ve středním pásmu a na přesilovku jde Jágrův útok.
52. minuta
důležité
Arťuchin nedovoleně bránil Průchu a míří na trestnou lavici.
Orage Arénou v Bratislavě obíhá mexická vlna.

Nepřehlédněte

Branky: 15. Voráček (Škoula, Rolinek), 16. Jágr (Plekanec, Škoula), 44. Plekanec - 32. Těreščenko (Radulov), 55. Zaripov (Kalinin).

Česká republika: Pavelec - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha, Koukal.

Rusko: Barulin - Nikulin, Bělov, Atjušov, Tjutin, Kalinin, Kornějev, Kulikov, Jemelin - Zaripov, Zinovjev, Morozov - Kovalčuk, Terešenko, Radulov - Ovečkin, Kajgorodov, Afinogenov - Gorovikov, Kuljomin, Arťuchin