Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

43. minuta
Norsko
Norsko se usadilo v útočném pásmu.
41. minuta
Finsko
Niko Kapanen ze vzduchu sklepl puk na norskou branku a gólman Haugen musel zakročit.
41. minuta
Norové jsou v plném počtu a pokračuje se v pěti na každé straně.
41. minuta
důležité
Třetí třetina právě začala.
40. minuta
důležité
Druhá třetina skončila. Po čtyřiceti minutách vede Finsko nad Norskem 4:1. Finové dali tři branky v přesilovkách, z čehož dvě slavil Jarkko Immonen.
40. minuta
Norové už si dali pozor. Granlundovu přihrávku Immonenovi vystihl obránce a vyhazuje přes všechny čáry.
39. minuta
gól
Finsko zvýšilo na 4:1! Komarov uvolnil na levém křídle Lajunena, jenž po bekhendové kličce vymetl horní roh norské svatyně.
39. minuta
důležité
Norská přesilovka skončila. Za nedovolené bránění vyfasoval dvě trestné minuty Hansen.
37. minuta
důležité
Finský brankář Vehanen udržel puk před brankovou čáru i před dorážejícím Olimbem. Útočníka ale složil faulem finský obránce a Norové mají přesilovku.
36. minuta
gól
Finsko využívá třetí přesilovku a vede již 3:1! Tento signál zafungoval už u prvního gólu. Immonen si odstoupil na vrchol levého kruhu pro vhazování, Granlund mu přihrál a Haugen kapituloval potřetí.
36. minuta
důležité
Duo Lorentzen - Bastiansen zatopilo finské obraně. Norský tlak ale přerušil Martinsen, když nedovoleně natlačil Ruutua na mantinel. Finové budou hrát další přesilovku.
35. minuta
Finsko
Salmela na ledě, Finové v plném počtu.
34. minuta
Norsko
Holetovu dělovku od modré čáry Vehanen vyrazil, k dorážce se dostal K. A. Olimb, ale ani on na finského gólmana nevyrzál.
33. minuta
důležité
Po souboji mimo centrum dění putuje Salmela na trestnou lavici za nedovolené bránění. Norové mají možnost vyrovnat v početní výhodě.
32. minuta
Finové i nadále drží puk na svých hokejkách.
29. minuta
gól
Finové otočili vývoj utkání - 2:1! Koivu nacentroval puk do norského brankoviště, kde se nadvakrát snažil gólově prosadit Pesonen. Kotouč za brankovou čáru protlačil až Ruutu a Finové se ujímají vedení.
29. minuta
důležité
Chybnou rozehrávku Aska využil Granlund, jenž byl ovšem vzápětí faulován. Následuje další početní výhoda Finska.
27. minuta
gól
Finové využívají přesilovku a je vyrovnáno! Granlund našel křižnou přihrávkou Immomena, který z levého kruhu pro vhazování bez přípravy překonal Haugena poprvé.
26. minuta
důležité
Finové se usadili v útočném pásmu a Norové tlak přerušili až za cenu nedovoleného zákroku. Bonsaksen míří na trestnou lavici.
24. minuta
gól
A Norsko vede 1:0! Norský útočník při nájezdu naznačil střelu a bekhendovou kličkou překonal Vehanena.

Nepřehlédněte

BRANKY: 27. Immonen (Granlund). 29. Ruutu (Pesonen, Koivu), 36. Immonen (Granlund), 39. Lajunen (Komarov) - 24. K. A. Olimb.

FINSKO: Vehanen – Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola – Koivu M., Ruutu, Pyörälä – Kapanen, Aaltonen, Komarov – Pesonen, Immonen, Granlund – Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

NORSKO: Haugen – Bonsaksen, Tollefsen, Holos, Spets, Koivu E., Csiszar, Follestad – Skröder, Röymark, Fredriksen – Bastiansen, Ask, Olimb M. - Hansen, Holtet, Olimb K. – Lorentzen, Kristiansen, Martinsen – Forsberg.