Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česko posílí i Plekanec

Sport

  18:06
QUEBECK - Českou reprezentaci na hokejovém mistrovství světa v Québeku posílí montrealský útočník Tomáš Plekanec. Po zdravotní prohlídce mu start povolilo vedení klubu, který vypadl v druhém kole play off NHL s Philadelphií.

Plekanec posílí český tým. foto: AFP

Českou reprezentaci na hokejovém mistrovství světa v Québeku posílí montrealský útočník Tomáš Plekanec. Po zdravotní prohlídce mu start povolilo vedení klubu, který vypadl v druhém kole play off NHL s Philadelphií. Potvrdil mluvčí národního mužstva Pavel Bárta.


Plekanec by se k týmu měl připojit v úterý. "Už je to potvrzené, na
šampionát jedu. Pravděpodobně bych se měl ale do hry zapojit až v
osmifinálové skupině," řekl serveru Týden.cz český útočník.
Pětadvacetiletý centr má stříbro z šampionátu v Rize 2006, loni v Rusku byl s osmi body nejproduktivnějším českým hokejistou. V Kanadě ho tak čeká třetí start na mistrovství světa za sebou.
Po Plekancově příjezdu bude v kádru o jednoho hráče víc, než se vejde na soupisku. Navíc ve hře je ještě možný příjezd beka Michala Rozsívala z New Yorku Rangers, útočníka Milana Michálka ze San Jose a případně i Rozsívalova spoluhráče Petra Průchy.


Na šanci v českém týmu v Québeku stále čekají beci Ladislav Šmíd, Vladimír Sičák, útočníci Ladislav Kohn a Václav Skuhravý, zapsaný zatím není ani třetí gólman Adam Svoboda.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...