Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

6. minuta
Švýcarsko
Monnet se dostal až před českého gólmana, ale střelu z prostoru mezi kruhy vyrazil a následnou dorážku Vokoun skvělým zákrokem zlikvidoval.
4. minuta
Švýcarsko
Naši obránci špatně pokryli vyražený kotouč brankářem Vokounem a Plüss pohodlně vsítil vedoucí branku hokejistů ze země helvétského kříže.
4. minuta
gól

Švýcarsko dává gól!

  • Česko - Švýcarsko (Vokouna překonává Plüss).

    Česko - Švýcarsko (Vokouna překonává Plüss). / Autor: Reuters

2. minuta
Švýcarsko
První velkou šanci Švýcarů zlikvidoval brankář Vokoun. Mezi kruhy nebezpečně pálil Brunner.
1. minuta
Rozhodčí vhodil úvodní buly utkání.
20:14
Hokejisté nastupují na led. Čechy zdobí bílá kombinace dresů, Švýcary červená.
20:05
ROZHODČÍ DUELU: Kadyrov (RUS), Olenin (RUS) - Deďulja (BLR), Semjonov (EST).
Tentokrát ale půjdou do duelu v lepší pozici hokejisté Švýcarska, kteří v základní skupině ani jednou neprohráli, neztratili ani bod a dokonce porazili Kanadu 4:1.
Na mistrovství světa se oba soupeři potkali naposledy v Québeku v roce 2008, kdy Češi vyhráli také v osmifinálové části.
Se Švýcarskem se český tým utkal na začátku přípravy na šampionát, pod vedením asistentů Josefa Jandače a Ondřeje Weissmanna prohrál v Oltenu 1:4 a v odvetě v Ambri zvítězil 3:1.
Dnešním duelem vás provede sportovní redaktor Lidovky.cz Vojtěch Lhota.

Nepřehlédněte

Česká republika: Vokoun - Rozsíval, Čáslava - Rachůnek, Gřegořek - Blaťák, Němec - Mojžíš, Barinka - Jágr, Červenka, Klepiš - Voráček, Marek, Rolinek - Kašpar, Vampola, Novotný - Růžička, Koukal, Hubáček ........................................................................... Švýcarsko: Gerber - Vauclair, Seger - Hirschi, Bezina - Du Bois, Josi - Helbling - Plüss, Rüthemann, Déruns - Ambühl, Monnet, Brunner - Savary, Lemm, Romy - Jenni, Duca, Trachsler, Niederreiter