Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Komentátora Zárubu zradily před zápasem hlasivky. Není mi dobře, prozradil

Hokejový komentátor Robert Záruba foto:  Michal Růžička, MAFRA

Góly hokejové reprezentace už tři desítky let doprovází euforický křik Roberta Záruby, jenže během sobotního českého vítězného utkání proti Velké Británii (5:1) na světovém šampionátu byl komentátor ČT sport nezvykle zdrženlivý. Trápí jej totiž bolavé hlasivky, což bylo během přímého přenosu jasně patrné.
  19:08

Už podle prvních slov při úvodním předzápasovém vstupu se zdálo, že je cosi v nepořádku. Záruba mluvil potichu, přeskakoval mu hlas. Nesršel energií jako obvykle.

Ani během duelu nebyl komentátor ve své kůži. Tentokrát při českých brankách bláznivě neslavil, omezil i své tradiční průpovídky a pokusy o vtipné hlášky.

„Není mi dobře, podrobnosti teď nebudu rozvádět. Hlasivky mi to chytlo někdy během páteční cesty z Helsinek do Tampere,“ vzkázal Záruba prostřednictvím svého twitterového účtu.

Česká televize nesáhla na poslední chvíli ke změně na komentátorském postu, v takovém případě by totiž musel za mikrofon usednout některý z redaktorů na pražských Kavčích horách.

Ondřej Zamazal pobývá během základních skupin v Helsinkách, kde ho navíc během víkendu doplnil i Tomáš Jílek. Záruba tak zůstal z komentátorského týmu v Tampere, dějišti českých duelů, sám.

Připustil, že potíže s hlasem u něj nejsou neobvyklým jevem. „Stává se mi to už celkem pravidelně tak jednou za rok. Únava hlasivkových svalů,“ sdělil.

Třeba před čtyřmi lety slavil vyrovnávací gól Martina Nečase na mistrovství světa v Kodani několik vteřin před koncem závěrečné třetiny střetnutí se Slovenskem tak vehementně, až se potýkal s pochroumanými hlasivkami několik dalších dní.

Záruba se tak nyní potřebuje dát rychle dohromady, hned v neděli má totiž národní tým na programu další utkání. Na závěr nabitého víkendu vyzve ve večerním souboji Švédsko.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...