Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Český tým ve Vancouveru? Američané mají jasno

Sport

  23:33
NEW YORK - Jaromír Jágr bude podle amerických novinářů a expertů ze serveru NHL.com hlavním tahounem českého týmu na olympijských hrách ve Vancouveru. Na základě současné výkonnosti hráčů si zámořští odborníci také zatipovali, jak by měl vypadat výběr Vladimíra Růžičky na turnaji, který odstartuje za necelý rok.

Turín 2006 - Český útočník Jaromír Jágr foto: AFP

Jágr oslaví den před zahájením vancouverského turnaje už osmatřicáté narozeniny, to by však nemělo ohrozit jeho nominaci. Podle expertů navíc jeho přítomnost strhne i řadu mladších hráčů. "Byl to můj vzor, když jsem vyrůstal. Pokud bych si s ním mohl zahrát v národním týmu, byl bych opravdu velmi šťastný," řekl americkým novinářům například mladý útočník Bostonu David Krejčí.

V navržené sestavě složené téměř výhradně z hokejistů působících v zámoří prý nemůže chybět brankářská jednička Floridy Tomáš Vokoun. Záda by mu měli krýt Marek Schwarz a Ondřej Pavelec. Zadní řady by mělo tvořit šest zkušených obránců Tomáš Kaberle, Pavel Kubina, Marek Židlický, Michal Rozsíval, Jaroslav Špaček, Roman Hamrlík a jediný hráč mladší generace Zbyněk Michálek.

Také útočné formace tvoří převážně zkušení hráči, i když experti uznávají, že zřejmě ne všichni budou ochotni absolvovat další velký turnaj. V prvním útoku se prý postaví vedle Jágra Krejčí a Patrik Eliáš. Druhý útok povede z pozice centra veterán Robert Lang, na křídlech bude mít Jiřího Hudlera a Aleše Hemského.

Pozici třetího centra si díky fyzickým parametrům zaslouží Martin Hanzal, pomáhat mu mají Milan Hejduk a Milan Michálek. Pro čtvrtý útok se nabízí složení Martin Havlát, Václav Prospal, Petr Sýkora, připraven má být třináctý forward Martin Erat.

O tom, jaká bude skutečná volba hlavního kouče Růžičky, se však přesvědčí čeští příznivci s největší pravděpodobností až na konci tohoto roku.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.