Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čeští hokejisté se sešli kompletní

Sport

  19:41
LIBEREC - Už i se sedmi posilami ze zámoří se sešla česká hokejová reprezentace v Liberci, kde ji od čtvrtka do neděle čeká turnaj o Pohár České pojišťovny.

Tomáš Kaberle (vlevo) a Milan Hnilička. foto: ČTK

Pro generálku před odletem na mistrovství světa do Kanady má kouč Alois Hadamczik už k dispozici obránce Tomáše Kaberleho, Filipa Kubu, Ladislava Šmída a útočníky Aleše Kotalíka, Radima Vrbatu, Martina Hanzala a Petra Kaluse. Zatím ale není jisté, kdo z hráčů do závěrečného dílu Euro Hockey Tour na severu Čech zasáhne.


Pro turnaj může využít český tým jen 25 hokejistů. V současné době je v kádru 27 hráčů a teoreticky by se v případě dnešního konce finálové série mohli připojit další. Navíc některé posily z NHL nemají povolení v Liberci odehrát všechna utkání. "U Kotalíka přišlo od klubu povolení hrát jen přípravný zápas s Francií a nemá na Euro Hockey Tour. Dozvěděli jsme se to až teď, a tak svaz v této situaci jedná," řekl novinářům na dnešním srazu v Liberci trenér Hadamczik.


Naplno může využít v zápasech proti Švédsku, Finsku i Rusku Šmída, Hanzala i Kaluse, Kuba s Vrbatou mohou odehrát dva zápasy a Kaberle jen jeden. "Budeme s Tomášem mluvit a bude záležet, jak mu to bude vyhovovat. Jsem především rád, že takoví hráči jako on a Filip Kuba přijeli do Čech a budou svým chováním ovlivňovat od začátku děj mužstva," doplnil Hadamczik.
to je a musím se s tím vyrovnat," prohlásil zadák Tampy Bay.

Nakolik se výběr přiblíží tomu pro šampionát, bude záležet i na dalším vývoji v NHL. Hadamczik také čeká, jak se vyvine situace u gólmana Tomáše Vokouna z Nashvillu a útočníka Davida Výborného z Columbusu. Vokouna, předpokládanou jedničku pro šampionát, trápí tříselná kýla a jeho start na MS je hodně ohrožený. Pětinásobný mistr svatě Výborný se zase rozhoduje, zda bude mít na třináctý start na mistrovství světa za sebou motivaci a chuť. "Teď do středy budu s Davidem Výborným a Tomášem Vokounem mluvit," připojil reprezentační kouč.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.