Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Čeští hokejisté se v Kravařích sešli bez Barinky a Nedorosta

Sport

  17:24
Kravaře (Opavsko) - Dvě jména dočasně vypadla z kádru české hokejové reprezentace, která v pondělí v Kravařích na Opavsku zahájila druhý týden přípravy na květnové mistrovství světa. Trenér Alois Hadamczik si musel ze soupisky vyškrtnout vítkovického obránce Michala Barinku a útočníka Doněcku Václava Nedorosta. Zadák Petr Čáslava mužstvo doplní až v úterý.

Vítkovický hokejista Michal Barinka foto: ČTK

Ani druhý týden nezačal pro Hadamczika bez komplikací. Ještě před srazem dorazily omluvenky od Nedorosta a Barinky. "Nedorostovi náhle onemocněla manželka a musel zůstat doma. Barinka byl na vyšetření u doktora Holibky, má zánět v lokti. Dostal antibiotika a týden nemůže naplno trénovat. Možná s námi bude chodit jen bruslit," řekl novinářům Hadamczik, kterému se tak hlásilo jen 24 oproti 27 očekávaným hráčům. Trenér reprezentace už se vzdal i nadějí na účast konstruktivního beka Lukáše Krajíčka, který má po sezoně v Minsku problémy se zády.

"Lékař mu sdělil, že měsíc nemůže trénovat. S největší pravděpodobností vůbec nebude," řekl Hadamczik na adresu trojnásobného účastníka MS a člena bronzových výběrů z obou posledních šampionátů. Čtyřdenní kemp v Kravařích měl původně přípravný blok národního týmu odstartovat, ale vzhledem k brzkému závěru sezony pro hráče Lva Praha a Slovanu Bratislava si Hadamczik celek svolal už minulý týden do Prahy.

Český výběr čeká ještě deset dnů tréninku a dva přípravné zápasy

"Tento tým se hrozně těžko skládá proti jiným létům. Kluci ze Lva a Slovanu dlouho nebyli na ledě, museli jsme proto začít dříve, aby nabrali kondici," uvedl Hadamczik. Český výběr čeká ještě deset dnů tréninku a v příštím týdnu i první dva přípravné zápasy s Lotyšskem v jižních Čechách. Hadamczik tam zamýšlí dát šanci všem hráčům, kteří jsou nyní v Kravařích. "Vezmeme určitě minimálně nějakých 22 hráčů a další dva na střídání, s tím, že to nějak protočíme, aby si zahráli všichni aspoň v jednom utkání," řekl Hadamczik.

Sám u zápasů proti Lotyšům v Jindřichově Hradci nebude, protože už v sobotu odjíždí na týdenní inspekci do zámoří. NHL letos vzhledem ke zkrácené sezoně protahuje svou základní část a Hadamczik chce od aspirantů reprezentačního dresu osobně slyšet jejich postoj k možné nominaci. "Od hráčů, jejichž týmy jsou na hraně play off, chci jasně slyšet, jestli přijedou v případě, že jejich tým nepostoupí. Letos je to specifická sezona a bylo by těžké utvářet sestavu v Brně na posledním turnaji, kde letos hráči z NHL nebudou," dodal Hadamczik.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!