Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

75 vteřin hrůzy. Švédové bleskově stáhli manko, Čechy nakopla bitka

Sport

  21:04
PRAHA - Tak svižné gólové smršti ještě čeští hokejisté v této sezoně nečelili. Z pohodového vedení 3:0 nad Švédskem v pražské předehrávce Channel One Cupu bylo během minuty a patnácti srovnáno. Roztančená O2 arena nevěřícně koukala, co se to děje.

Brankář Pavel Francouz pouští gól. Na snímku uprostřed je Andre Petersson ze Švédska, vpravo útočník Roman Horák. foto: ČTK

Reklama na kostce nad ledovou plochou lákala na live sázku. Výhra Čechů - 1,06, na Švédy astronomických 30. Při příští ukázce už byly kurzy 2,9 vs. 2,7. Takový kolaps nečekali ani bookmakeři. Ještě méně vyprodaná 02 aréna, která do té doby nadšeně aplaudovala atraktivní a efektivní hře Růžičkova výběru.

30:18 - 3:1 Čeští obránci neodtlačili gólmanu Pavlu Francouzovi dobře clonící Švédy z výhledu a litvínovský brankář inkasoval poprvé.

30:34 - 3:2 Hlasatel ještě ani nedořekl jméno střelce a autor první švédské branky Patrick Hersley skóroval podruhé. Nekoncentrované domácí překvapil výpadem z rohu a bekhendem zavěsil puk pod břevno. Trenér Růžička si vzal oddechový čas.

Obránce Jan Kolář (vlevo) a Linus Omark ze Švédska.
Bob a Bobek, maskoti pražského mistrovství světa.
Český útočník Michal Birner (vzadu vpravo) střílí gól. Na snímku jsou (zleva)...
Hráči Švédska Martin Thörnberg (vlevo) a Patrik Hersley se radují z gólu.

31:06 Ale ani time out nezabírá, z české frustrace pramení zbytečný faul. Dvě minuty za krosček si jde odsedět Červenka.

31:33 - 3:3 Ovšem nevydrží tam ani půl minuty. Přesilovku táhlou střelou od modré Johan Fransson.

Z pohledného technického hokeje se stala rázem bitva o každý metr. S důrazem to přehnal švédský obránce Daniel Rahimi, který za faul do oblasti hlavy a krku Radka Smoleňáka vyfasoval pětiminutový trest + do konce utkání.

Českého kapitána jeli spoluhráči bránit, na ledě boxovalo několik dvojiček. Výsledkem byla česká přesilovka 5 na tři, kterou rychle využil obránce Ondřej Němec a vrátil domácímu týmu pět minut před koncem druhé třetiny vedení.

Závěrečnou dvacetiminutovku ale domácí hokejisté nezvládli: inkasovali třikrát a se severským soupeřem nakonec prohráli 4:6. V sobotu je čeká duel s Finskem v Soči.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!