Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Chára tvrdě srazil přítele, zraněný Šatan derby nedohrál

Sport

  7:00
PRAHA - Přátelství šlo stranou. Praha po letech zhlédla "federální" derby. V rámci Kontinentální hokejové ligy totiž Lev hostil Slovan Bratislava. A zápas to byl i díky vynikající atmosféře výjimečný. Výhru 2:1 nakonec slavil slovenský celek, i když byl oslabený a dohrával bez svého kapitána. V polovině utkání Miroslava Šatana zranil Zdeno Chára.

Zleva Miroslav Šatan z HC Slovan Bratislava a Zdeno Chára z týmu Lev Praha foto: ČTK

Provázanost mezi sestavami Lva a Slovanu byla značná. V barvách pražského celku nastoupilo hned pět Slováků, na druhé straně sice jediný Čech Michal Vondrka, ale řada dalších hráčů, kteří v Česku dříve působili. Přátelství ale bylo na dvě hodiny zapomenuto a na ledě to jiskřilo.

Trápení pokračuje. Lev podlehl Slovanu

Soubojům se nevyhnuly ani ty největší hvězdy slovenského hokeje: Zdeno Chára a Miroslav Šatan. Urostlý obránce hájící čest Lva svého blízkého přítele dvakrát nemilosrdně srazil k zemi. Po druhém střetu v polovině zápasu dokonce pro Šatana zápas skončil. Z ledu se těžce zvedal a hra kvůli němu byla přerušena. "Bohužel, je to součást zápasu," okomentoval to Chára.

Šatan ještě na ledě směrem k soupeřovi něco zakřičel, zadák však utajil co. "Nebudu to komentovat," řekl jen stroze.

Šatan: Byl to útok na hlavu

Oba souboje ruští sudí posoudili jako dovolené, což se nezamlouvalo Šatanovi ani českému trenérovi Slovanu Rostislavu Čadovi. "Když to byl čistý zákrok, proč mám stehy na tváři? Po třiceti letech v hokeji umím rozlišit, kdy hráč hraje v rámci pravidel a kdy ne. Šlo o útok na hlavu a víc k tomu nemám co říct," zlobil se kapitán Bratislavských.

Rivalita obou soupeřů z ledu přímo sálala. Fanoušci ze Slovenska, kteří byli v třináctitisícové návštěvě ve většině, však na své oblíbence nezapomněli. Při představování sestav nejhlučnější ovace byly směřovány právě k lídrovi stříbrného týmu z posledního světového šampionátu Chárovi. Ten příznivce na oplátku pochválil. "Jsou to vynikající fanoušci, kteří jsou ochotni za týmem cestovat. Klub má bohatou historii a tito příznivci se ho snaží podporovat."

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!