Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Chára zranil v derby kamaráda Šatana. Ten s ním nemluví

Sport

  13:58
Zdena Cháru nečeká v Bratislavě nejpříjemnější přivítání. V sobotním derby KHL zavítá do hlavního města Slovenska jako hráč Lvu Praha. V minulém utkání zranil přítele Šatana, který od té doby nehrál.

Zleva Miroslav Šatan z HC Slovan Bratislava a Zdeno Chára z týmu Lev Praha foto: ČTK

Chára o střetu promluvil až krátce před druhým vzájemným zápasem nováčků v KHL. "Je mi velmi líto, že je Miro zraněný a nemůže hrát. Jsem si vědomý, že to byl tvrdý náraz, ale nikdy jsem nechtěl úmyslně nikoho zranit," řekl obrovitý bek pražského týmu pro server pluska.sk.

Na páteční tiskové konferenci v Bratislavě Chára přiznal, že ještě se Šatanem nemluvil. I když ho několikrát zkoušel kontaktovat. "Ale nechci to řešit přes média. Situaci si dokážeme vyřešit sami. Věřím, že se přes to dokážeme přenést," řekl současný kapitán Lva.

V souvislosti s incidentem řešili slovenští novináři s kapitánem národního týmu a hvězdným bekem z NHL, jak jej přijmou fanoušci Slovanu. Očekává se, že přivítání v beznadějně vyprodané aréně nebude úplně přátelské.

"Fanoušky neovlivním"

"Jak budou fanoušci reagovat, nemůžu ovlivnit. Soustředím se na to, abych podal co nejlepší výkon," řekl Chára. Jasně odmítl také spekulace, že by nemusel do Bratislavy přijet třeba kvůli nachlazení.

Přitom ještě v květnu byl zkušený obránce národním hrdinou, pak mu však někteří lidé vyčítali, že při výluce zámořské soutěže nehraje doma. "Od Slovanu jsem nedostal nabídku," hájil se tehdy Chára.

Před měsícem mu přibyl další "vroubek". Odpustí mu ho slovenští fanoušci? A jeho kamarád Šatan?

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč