Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Chicago táhne Hossa. Slovák doufá ve čtvrté finále Stanley Cupu

Sport

  9:30
CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa patří mezi ty úspěšné hokejisty. Každou sezonu v NHL nastřílí bohatě přes dvacet gólů, v celkové produktivitě se pravidelně drží také vysoko a výsledky sbírá i na klubové úrovni. "Mám štěstí, že jsem v týmu, kde je hodně hráčů, kteří chtějí vyhrávat," reaguje samotný Hossa, jenž naposledy rozhodl o vítězství Chicaga nad Los Angeles 2:1.

Slovenský hokejista Chicaga Blackhawks Marián Hossa foto: ČTK

Když hrál za Atlantu, tak se mu mohlo o Stanley Cupu jen zdát. To všechno si ale Hossa vynahradil hned po přestupu. Byť zpočátku měl zároveň trošku smůlu. V roce 2008 prošel s Pittsburghem až do finále, ve kterém však nestačil na Detroit. Právě do něj to léto zamířil a doufal, že se dočká. Jenže ouha: ve finále prohrál... s Pittsburghem. Osud byl krutý, jenže slovenský snajpr si všechno vynahradil, když si vybral Chicago, se nímž slavil v roce 2010.

A s tím samým mužstvem míří do finále nejslavnější hokejové soutěže i letos. Blackhawks tak vedou ve finále Západní konference 2:0 na zápasy a všechno vypadá slibně. Být počtvrté za posledních šest let ve finále jedné z konferencí, o tom se může mnoha hokejistům jen zdát. Slovenský střelec ale takhle nepřemýšlí, ačkoli mu ta zmínka vyloudila na tváři úsměv. "Momentálně se nám daří, takže jsem rád, že můžu pomáhat," říká.

V play off je druhým nejproduktivnějším hráčem

Jeho přínos v Chicagu není zanedbatelný, však je také po Patricku Sharpovi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu v play-off: ve 14 zápasech vstřelil 6 gólů, ke kterým přidal 7 asistencí. V celé NHL se díky tomu drží na solidním 7. místě. "Ale já se nerad hodnotím. Dokud hraju svoji hru, tak jsem spokojený," říká k tomu 34letý muž, podle nějž není série s Los Angeles žádná legrace, jak by se podle výsledků mohlo zdát.

Marián Hossa poprvé v kariéře vyhrál Stanley Cup.

"Mají totiž nepříjemné hráče, kteří hrajou hodně do těla. Je to namáhavé, což umocňuje fakt, že nás čekají také přelety přes celé Státy a časové posuny k tomu. Ještě to bude náročné," upozorňuje Hossa. Zároveň však věří, že s Chicagem postoupí. Už kvůli tomu, že mužstvo ukázalo velkou vnitřní sílu, když v předchozí sérii vyřadilo Detroit, ačkoli prohrávalo už 1:3 na zápasy. "Máme hodně hráčů, kteří mají rychlost. Když toho budeme využívat, tak bychom měli být ok."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!