Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Chomutov bude jednat o návratu Rulíka, ne však na post hlavního kouče

Sport

  17:33
PRAHA - Prvoligový KLH Chomutov bude zítra jednat s hokejovým koučem Radimem Rulíkem o návratu do klubu. Informaci potvrdil předseda představenstva Jaroslav Veverka. "Zítra spolu budeme jednat, ale jsme rozhodnuti, že A tým už nepovede. Nabídneme mu jinou funkci," oznámil Veverka. Podle něj nejde o žádnou odvetu.

Kouč Radim Rulík na tréninku HC Lev. foto: ČTK

Chomutovští v úvodu tohoto týdne uvolnili Rulíka, který sám projevil ochotu odejít, z postu hlavního trenéra na žádost HC Lev Hradec Králové. Ten v Popradu usiloval o vstup do KHL a kromě 22 hráčů zahájil s trenérskou dvojicí Rulík-Miloslav Hořava před několika dny přípravu na sezonu.

Jenže po krachu celého projektu přišel Rulík a spol. o práci a teď si musí shánět nové angažmá. V Chomutově jsou ochotni nabídnout mu méně lukrativní místo.

"Není to tak, že bychom mu dělali teď nějaké naschvály," tvrdí Veverka. "Ale on se tak rozhodl a my mu vyšli vstříc. Nebylo by pro tým správné dělat nyní zpětná rozhodnutí."

Klub místo Rulíka angažoval trenéry Jaroslava Lišku a Vladimíra Kolka. Na Rulíka, který momentálně nezvedá telefon, si ale i tak drží opční právo.