Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Chomutov získal první body. Do čela tabulky se vyšvihl Hradec Králové

Sport

  20:42
TŘINEC/PRAHA - Hokejisté Pirátů Chomutov poprvé v letošní sezóně bodovali, když si za svou první oběť vybrali Mladou Boleslav, kterou zdolali 3:2. Souboj loňského mistra extraligy s lídrem tabulky ovládla výsledkem 3:1 domácí Kometa.

Radek Duda (vpravo) v souboji s Janem Hanzlíkem za brankou Gašpera Krošelje foto: Ondřej BičištěMAFRA

Až ve svém sedmém utkání za Třinec si připsala letní posila Roberts Bukarts první branku. Jeho branka byla o to cennější, že padla v oslabení. Hostující Sparta mohla odpovědět zásluhou nájezdu Miroslava Formana, ten ale Hrubce neprostřelil. Ve druhé periodě se s brankami roztrhl pytel, nejprve napravil svou předchozí koncovku Forman, na toho ale dvakrát odpověděl domácí Marcinko.

Sparta si nechtěla nechat soupeře utéct a srovnala díky gólům Vrány a Buchteleho. To si nenechal líbit domácí Werek, jenže patnáct vteřin před koncem 2. třetiny srovnal na 4:4 sparťanský obránce Dvořák. A když ani ve třetí části nepadl gól, šlo se do prodloužení, ale ani to nerozhodlo. V nájezdech trefil bonusový bod pro Spartu Andrej Kudrna.

Zprava Jiří Polanský z Třince a Matěj Beran ze Sparty v pěstním souboji. Vpravo je čárový rozhodčí Jaromír Bryška.

Hráči Chomutova se před zápasem s Mladou Boleslaví nacházeli v nelehké situaci. Po osmi kolech neměli ani bod, a tak se kabina Pirátů nenacházela v dobré náladě. A ta se ještě zhoršila po zásahu boleslavského Žejdla. Severočeši ale ještě do pauzy srovnali, trefil se Knot.

Ve druhé části se brankově prosadili domácí Duda s Koblasou a rázem vedli chomutovští hokejisté 3:1. Do konce zápasu už padla jediná branka, a i když byla boleslavská, tak na body hostům nestačila. Piráti se tak radují z výhry 3:2 a prvních letošních bodů.

Hokejisté Vítkovic se v zápase na půdě Karlových Varů dostali rychle do vedení zásluhou Tybora, jenže domácí hráči zjevně nabrali v kabině druhý dech a ve druhé třetině otočili na 3:1, popořadě se o to zasloužili Tomáš Mikuš, Skuhravý a Beránek.

Ve třetí části opět skóroval Beránek, a i když za hosty snížil svou druhou brankou Tybor, do prázdné branky pečetil výhru domácích 5:2 Martin Kohout.

Hráči Olomouce se radují z prvního gólu.
Miroslav Forman ze Sparty dává gól, vpravo je brankář Třince Šimon Hrubec.

Šlágr kola se bezesporu hrál v Brně. Kometa, která ovládla poslední dva ročníky, přivítala Litvínov, překvapivého lídra tabulky. Verva vyhrála na jihu Moravy naposledy 5. února 2016. V tomto trendu nechtěli domácí přestat ani tentokráte, když hned v deváté minutě šli do vedení díky Janu Štencelovi.

Druhá třetina dlouho vypadala, že skončí bez branky, ale 3,2 vteřiny před koncem zvýšil na 2:0 Mallet. V závěrečné pasáži chtěl Litvínov alespoň snížit, ale jeho naděje zmrazil ranou od modré čáry Michal Barinka. Ač se o to domácí hodně snažili, tak čisté konto pro Karla Vejmelku nezařídili, protože se přesně trefil Jakub Černý. Tři body za výhru 3:1 ale zůstaly v Brně.

Hradec Králové nastoupil k utkání s Libercem po porážce v minulém kole, po které musel přepustit vedoucí příčku v tabulce Litvínovu. Utkání se brankově otevřelo až v jednatřicáté minutě zásluhou domácího Daniela Rákose. Ve třetí třetině padlo hned ve druhé minutě po jedné brance na každé straně, za domácí to byl Vincour, za hosty Bulíř. Hosté tlačili, a vyrovnání se dočkali 33 vteřin před koncem, opět skóroval Michal Bulíř.

V prodloužení po parádní akci rozhodl utkání domácí Petr Zámorský a připsal Hradci výhru 3:2 po prodloužení.

Na vhazovaní jsou útočníci Jan Hudeček (uprostřed) z Vítkovic a Václav Skuhravý z Karlových Varů. Vlevo akci sleduje karlovarský Adam Lapšanský.

Na Hané se představila Plzeň, která ale nebyla domácími přivítána tak, jak by si asi představovala. Přesilovku využil olomoucký Jaroměřský. O osm minut později se ale probrali i hostující hokejisté, srovnal nejproduktivnější hráč loňské sezóny Milan Gulaš. Do vedení se Hanáci dostali v osmé minutě druhé třetiny, to skóroval Ondrušek. Stav 2:1 trval až do času 59:56, v němž Zbyněk Irgl rozhodl o výhře domácích 3:1.

Už ve středu se předehrávalo utkání Zlín – Pardubice, v němž domácí díky čtyřem bodům Antonína Honejska zvítězili 6:1.

Výsledky 9. kola extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:0, 3:4, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Martynek), 29. Marcinko (Roberts Bukarts, Krajíček), 32. Marcinko (Roberts Bukarts, Hrňa), 39. Werek (Svačina, D. Musil) - 24. Forman (Kumstát), 36. P. Vrána (M. Beran, Smejkal), 38. Buchtele (P. Vrána), 40. Tomáš Dvořák (Sill), rozhodující nájezd Kudrna

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Knot (Duda, Vantuch), 25. Duda (V. Růžička ml., Knot), 31. Koblasa (Havel) - 15. Žejdl (Orsava, Jan Hanzlík), 60. Orsava (M. Látal)

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. T. Mikúš (Kovačevič, Podlipnik), 35. Skuhravý (O. Beránek, Lapšanský), 36. O. Beránek (Podlipnik, T. Mikúš), 57. O. Beránek (Roman Vlach, Podlipnik), 60. Kohout - 5. Tybor (O. Roman), 57. Tybor (O. Roman, D. Květoň)

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Štencel (P. Holík, Zaťovič), 40. Mallet (J. Hruška), 54. Barinka (R. Zohorna, O. Němec) - 56. J. Černý (M. Hanzl, J. Petružálek)

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Jaroměřský (Strapáč, Skladaný), 28. Ondrušek (Holec), 60. Irgl - 14. Gulaš (P. Straka, J. Kindl)

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 1:0, 1:2) po prodloužení

Branky a nahrávky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík) - 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek)

Berani Zlín - Dynamo Pardubice 6:1 (3:0, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Šlahař (Honejsek, Gazda), 13. Nosek (Žižka, Poletín), 20. Šlahař (Fořt, Herman), 27. Honejsek (Herman), 36. Honejsek (Nosek), 54. Herman (Honejsek, Šlahař)  - 32. Vondráček (M. Kratochvil, P. Sýkora)

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...