Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Chtěl bych rozhodovat zápasy, říká o olympiádě Krejčí z Bostonu

Sport

  11:00
BOSTON/PRAHA - Hokejový útočník David Krejčí z Bostonu by měl být jednou z hlavních postav českého týmu na olympiádě v Soči. V NHL je spolu s Jaromírem Jágrem nejproduktivnějším Čechem. "Budu se snažit hrát svůj hokej," říká Krejčí k vrcholu sezony.

Český hokejista Bostonu Bruins David Krejčí foto: ČTK

Hráči Boston Bruins na marodce

    • Dennis Seidenberg,
    • Zdeno Chára, Chris Kelly
    • Dougie Hamilton (všichni zranění dolní části těla)
    • Loui Eriksson (otřes mozku)
    • Carl Soderberg (hlava)

Na olympijském turnaji ve Vancouveru před čtyřmi lety byl Krejčí jedním z mladých nadějí týmu, nyní by měl být tahounem, klíčovým centrem druhé formace. Používat v tomto případě podmiňovací způsob skoro ani není na místě. Ale sám Krejčí pro jistotu mluví o účasti v Soči trochu opatrně. "Jestli mě pan Hadamczik nominuje, budu se snažit svůj hokej, nebudu hrát něco, co neumím," řekl. "Co jsem zvyklý hrát tady, se budu snažit hrát i v nároďáku. Budu chtít rozhodovat zápasy."

Schopnosti na to nepochybně má. V minulé sezoně se při výluce ukázal fanouškům v Pardubicích, pak s Bostonem došel až do finále Stanley Cupu a vyhrál bodování play-off, ovládl anketu Zlatá hokejka... To už je docela dlouhý výčet úspěchů. Krejčí má navíc formu i v tomto ročníku. Se 34 body (8+26) je lídrem klubových statistik a kromě Jágra nemá nikdo z Čechů víc bodů. Také proto je jeho nominace na olympiádu téměř jistá, jenže šikovný útočník teď má starosti v klubu. Boston totiž trpí absencí mnoha hráčů. A jsou to vesměs důležité osoby, na marodce je také slovenský obránce Zdeno Chára nebo útočník Chris Kelly.

"Ztráta Cháry je velká rána, přišli jsme ještě o Soderberga. Ale je to hokej, musíme se s tím vyrovnat," upozorňuje Krejčí. I přes velký počet zraněných jsou Bruins mezi špičkou zámořské soutěže. Po vánoční pauze sehráli dvojzápas s Ottawou: doma jasně vyhráli 5:0, venku prohráli 3:4. "Ale byli jsme pořád ve hře o vítězství. Nemá cenu věšet hlavu, jdeme dál," velí Krejčí. Přiznává, že náročný program na přelomu roku mu bere síly. Ale snad jich má ještě dost, český tým je bude v Soči potřebovat.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!