Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Chytil pečetil gólem výhru Rangers. Voráček a Krejčí asistovali

Filip Chytil slaví jeho další gól. foto: Bruce Bennett/Pool Photo via AP

New York - Hokejový útočník Filip Chytil pomohl New Yorku Rangers v pátečním utkání NHL gólem k výhře 4:1 nad Philadelphií. Jedinou branku Flyers připravil Jakub Voráček. Asistenci si připsal také David Krejčí, jenž s Bostonem podlehl i přes mohutný finiš na ledě Buffala 4:6.
  7:32aktualizováno  8:57

Pastrňák se v NHL stal třetí hvězdou zápasu, Rittich si připsal prohru

Rangers otevřeli v 7. minutě skóre z přesilové hry, po chytrém pasu Artěmije Panarina zakončil do prázdné branky Chris Kreider. Philadelphia vyrovnala za 45 sekund, když Voráček prostrčil puk do prostoru před brankou Oskaru Lindblomovi. Rangers ale opět brzy vedli trefou Pavla Bučněviče. Výhru pojistili ve třetí třetině Alexis Lafreniere a Chytil.

„Měli jsme spoustu gólových šancí na to, aby se zápas vyvíjel naším směrem. V první třetině jsme jim toho moc nedovolili, ale oni obě brankové příležitosti proměnili a prohrávali jsme 1:2. Skvělé šance jsme měli i (v závěru druhé třetiny) při přesilovce pět na tři (81 sekund dlouhé) i poté při hře pět na pět. Jejich gólman (Alexandar Georgijev) byl ale vždy ve správnou chvíli na správném místě, což bylo v zápase rozhodující,“ uvedl kouč Philadelphie Alain Vigneault.

Georgijev byl zvolen první hvězdou utkání, to na druhé straně neměl gólman Alex Lyon čisté svědomí u Chytilovy branky. Český útočník skóroval po jedenácti zápasech nahozením puku z nulového úhlu na Lyona, který si kotouč srazil do vlastní branky.

Pastrňák bodoval v předchozích pěti zápasech

Buffalo porazilo Boston poprvé od prosince 2018 a po deseti porážkách. „Prohrávali jsme souboje o puk. Měli jsme dobré pasáže a líbilo se mi, jak jsme je v závěru zatlačili. Chodili jsme do brány, dali nějaké góly. Tak by to mělo vypadat. Měli jsme ale i úseky hry, kterými jsme se sami sráželi. Buffalo hrálo asi lépe a zasloužilo si vyhrát. Bylo obětavější, několikrát nás dobrými bloky připravilo o šanci. To jsou detaily, které rozhodují,“ uvedl kouč Bostonu Bruce Cassidy.

David Pastrňák, který v předchozích pěti zápasech bodoval (2+7) a který byl o den dříve vyhlášen v Buffalu první hvězdou zápasu při výhře Bruins 5:1, vyšel naprázdno. Havířovský rodák byl navíc na ledě u dvou inkasovaných branek.

Pastrňák se v NHL stal třetí hvězdou zápasu, Rittich si připsal prohru

Nashville stále drží v Centrální divizi poslední postupové místo do play off a odrazil nápor Chicaga, se kterým tento týden ztratil ve třech zápasech jen bod. Predators zvítězili v pátek na ledě Blackhawks 3:1. O výhře rozhodli ve druhé třetině, v níž ukončili bezbrankový stav Ryan Johansen a Luke Kunin. Třetí gól přidal Erik Haula a první hvězda zápasu Juuse Saros, který chytil 29 střel, přišel o nulu až v 57. minutě.

Nashville má v tabulce náskok čtyř bodů před Dallasem, který má ale tři zápasy k dobru. Chicago s Dominikem Kubalíkem a Davidem Kämpfem v sestavě ztrácí na postupovou příčku pět bodů.

Calgary zdolalo Montreal, které je v Severní divizi na poslední postupové příčce do play off, a stáhlo na něj ztrátu na rozdíl šesti bodů. Výhru Flames 4:2 zařídil Sean Monahan, který vstřelil ve 46. minutě branku na 3:2 a navíc přihrál i na dva góly. Oba týmy se v nejbližších dnech ještě střetnou dvakrát.

Minnesota uspěla 4:2 v Los Angeles a připsala si šestou výhru za sebou. Dvěma góly nasměroval Wild k vítězství Kirill Kaprizov, který se čtyřiceti body (21+19) vede produktivitu nováčků. Mužstvo podržel i čtyřiceti zákroky gólman Cam Talbot.

Výsledky NHL

Buffalo - Boston 6:4, NY Rangers - Philadelphia 4:1, Calgary - Montreal 4:2, Chicago - Nashville 1:3, Los Angeles - Minnesota 2:4.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.