Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Číňané budou hrát v Česku druhou hokejovou ligu. Tým se bude jmenovat China Golden Dragons

Sport

  6:00
PRAHA - Celou základní část nastávající sezony, odehraje ve druhé hokejové lize, tedy třetí české nejvyšší soutěži, čínský celek China Golden Dragons. V rámci česko-čínské spolupráce bude tým připravující se na zimní olympijské hry v Pekingu v roce 2022 působit ve druhé lize od letošního září do konce ledna 2020.

Česko-čínské vztahy pomohl vytvořit na své dubnové návštěvě Číny i Jaromír Jágr. foto: ČTK

Hadamczik kritizuje poměry v juniorském hokeji. Kdyby poslechli můj názor, říká

Draci, jimž nabídl účast v tuzemské třetí nejvyšší soutěži Český svaz (ČSLH) při letošní návštěvě Číny budou podle svazového serveru hokej.cz sídlit a hrát domácí zápasy v Berouně.

Šéf ČSLH Tomáš Král spolupráci dohodl letos v dubnu na cestě do Číny, kterou absolvoval s hrajícím majitelem Rytířů Kladno Jaromírem Jágrem.

Tam se s čínským svazem domluvili na spolupráci, který má vyvrcholit zimními hrami v roce 2022 v Pekingu.

Kvůli povinnostem v A divizi II mistrovství světa však Draci budou hrát v Česku jen do konce ledna, a tak si budou moci zápasy z konce základní části předehrát.

Šéf čínských olympioniků Peng Liu s hokejovými žáky v Českých Budějovicích.

Golden Dragons budou zařazeny do skupiny Střed spolu s David Servisem České Budějovice, Táborem, Pískem, Klatovy, Příbramí, pražskou Kobrou, Nymburkem a Kolínem. 

V základní části druhé ligy se má hrát 32 kol, tedy čtyřikrát každý s každým.  Do play off postoupí šest týmů z každé skupiny, přičemž první dva půjdou rovnou do semifinále a mužstva na třetí až šesté příčce budou hrát čtvrtfinále.

Play off se bude hrát na tři vítězné zápasy. Vítězové finále se utkají v kvalifikaci dvakrát každý s každým. Vítěz postoupí do první ligy, z druhé ligy by se nemělo sestupovat.

Definitivní podoba soutěže bude jasná ve čtvrtek, kdy zasedne výkonný výbor ČSLH. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...