Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Colorado deklasovalo Anaheim, Toronto vyhrálo i druhý zápas

Sport

  7:20aktualizováno  10:01
NEW YORK - Colorado vstoupilo do nové sezony NHL jasným vítězstvím 6:1 nad Anaheimem. Povedený start prožívají i hráči Toronta, kteří ve druhém hracím dnu soutěže uspěli 3:1 ve Philadelphii, připsali si druhou výhru a se čtyřmi body vedou ligu.

Downie z Colorada slaví se střídačkou gól. foto: ČTK/AP

Colorado, které ve dvou z posledních tří ročníků skončilo v soutěži předposlední, zlomilo definitivně odpor hostů v prostřední třetině, v níž třemi zásahy odskočilo na 4:0. Hlavní hrdina zápasu brankář Semjon Varlamov kryl 35 střel a o čisté konto přišel až sedm sekund před koncem.

Colorado - Anaheim

"Chceme překvapit hokejový svět," řekl trenér Patrick Roy k prognózám, podle nichž se Colorado do play off nepropracuje. Bývalý úspěšný brankář, který získal s Avalanche dva Stanley Cupy, debutoval v roli hlavního kouče a lepší vstup do nové kariéry si snad nemohl přát. Navíc před zahájením utkání si vyslechl od přítomných fanoušků potlesk ve stoje.

Roy ale ukázal i jinou stránku své osobnosti, když jej rozčílil neodpískaný faul na Nathana MacKinnona. Na led poslal v závěrečných sekundách rváče a během strkanice se nespokojil jen se slovními výpady směrem k lavičce soupeře, ale dvakrát také udeřil do hrazení, které oddělovalo obě střídačky.

"Už mu není 25," komentoval ztrátu kontroly trenér Anaheimu Bruce Boudreau. "V závěru jsme byli frustrovaní, ale i když se něco takového semele, trenér nemá právo se začít takhle chovat. To jsem vážně nečekal. Tohle není v našem popisu práce," dodal.

Toronto v úterý překazilo domácí premiéru Montrealu, ve středu Philadelphii. V utkání sice jako první inkasovalo, ale skóre srovnal Phil Kessel a v závěrečné části dokonala obrat dvěma zásahy jejich předsezonní posila Dave Bolland.

Philadelphia - Toronto

"Je vždy fajn, když nemusíte na gól dlouho čekat," uvedl vítěz posledního Stanley Cupu Bolland, který byl po sezoně vyměněn za volby v draftu do Toronta. Vydařený zápas mu pomůže lépe zapomenout, že není součástí týmu obhájců a že přišel o úterní slavnostní ceremoniál v Chicagu. "Alespoň jsem se podíval na sestřih toho nejlepšího, to jsem si nemohl nechat ujít. Ale už je to uzavřená kapitola. Teď se píše nová v Torontu a chci to samé zažít i tady," podotkl Bolland.

Ve zbývajícím utkání středečního programu porazil Detroit, který je od této sezony součástí Východní konference, doma Buffalo 2:1. Red Wings položili základ vítězství v úvodním dějství, v němž během 36 sekund třinácté minuty vstřelili oba góly. Hosté už jen v závěru snížili a připravili o nulu Jimmy Howarda, jemuž náhradníka dělal český gólman Petr Mrázek.

Detroit - Buffalo

Výsledky NHL

Philadelphia - Toronto 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 20. B. Schenn - 43. a 60. Bolland, 38. Kessel. Střely na branku: 32:25. Diváci: 19.872.

Detroit - Buffalo 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 13. Samuelsson, 13. Dacjuk - 53. Girgensons. Střely na branku: 34:20. Diváci: 20.066.

Colorado - Anaheim 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky: 38. a 52. McGinn, 16. O´Reilly, 29. Downie, 31. Mitchell, 54. Duchene - 60. Silfverberg. Střely na branku: 29:36. Diváci: 18.007.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!