Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Colorado prohrálo popáté za sebou

Sport

  8:48
NEW YORK - Pouze duel dvou nejhorších týmů ligy měla v pondělí na programu zámořská NHL. Hokejisté Colorada v něm podlehli na ledě New Yorku Islanders 2:4 a zaznamenali již pátou porážku za sebou. Asistenci u jednoho gólu Avalanche si připsal český útočník Milan Hejduk.

MIlan Hejduk (vpravo) a Paul Stastny. foto: ČTK

Hrdinou večera se stal domácí útočník Jesse Joensuu, který při svém debutu v NHL vstřelil v úvodu druhé třetiny důležitý gól na 2:1. Jednadvacetiletý rodák z finského Pori po nabitém programu v nižší AHL sehrál čtvrtý zápas ve čtyřech dnech a o svém povolání z farmy v Bridgeportu se dozvěděl pouhých osm hodin před úvodním vhazováním.

Joensuu nastoupil jako záskok místo kapitána Billa Guerina, jehož se Islanders snaží vyměnit před středeční uzávěrkou přestupů. "Nedokážu popsat, co prožívám. Dozvědět se, že hraju NHL, a pak dát hned gól, to je dneska na mě trošku moc," řekl Joensuu po utkání. "V první třetině jsem se cítil trošku unaveně, ale pak jsem to překonal. Když hrajete první zápas NHL, nemáte si na co stěžovat," dodal.

V 34. minutě zvýšil vedení Islanders na 3:1 další nečekaný střelec - obránce Bruno Gervais, který se trefil poprvé po 161 zápasech. Gervais naposledy skóroval 18. dubna 2006. Na začátku třetí třetiny snížil znovu na rozdíl jednoho gólu Ryan Smyth, autor obou branek Colorada, vzápětí ale upravil na konečných 4:2 Jeff Tambellini.

Hráči Colorada na Long Islandu ukončili sérii šesti zápasů na hřištích soupeřů. První ve Washingtonu vyhráli 4:1, v dalších pěti duelech však už nezískali ani bod a klesli na poslední místo v tabulce Západní konference.

"Myslím, že jsme po slibném začátku trošku vyrostli a byli si příliš jistí sami sebou. Měli bychom se podívat do zrcadla a zeptat se, jestli jsme při téhle venkovní šňůře ze sebe vydali opravdu maximum," zamířil s kritikou do vlastních řad Smyth.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.