Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Colorado si výhrou nad San Jose upevnilo druhé místo v divizi, výhru si připsal také Montreal

Tým Los Angeles Kings se raduje z výhry. foto: AP Photo

New York - Hokejisté Colorada po třech prohrách za sebou porazili San Jose 3:0 a upevnili si v NHL druhé místo v Západní divizi. První Vegas po deseti výhrách klopýtlo s Arizonou (0:3) a poslední Anaheim nestačil doma na Los Angeles (1:2). V pátečním programu zvítězil také Montreal, který po výhře 5:3 nad Winnipegem drží čtvrtou příčku v Severní divizi. Češi ani v jednom ze čtyř duelů nebodovali.
  7:37aktualizováno  9:11

Hlavní zásluhu na 1000. výhře Colorada v klubové historii měli navrátilci do sestavy. Útočník Mikko Rantanen, který kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem vynechal čtyři zápasy, se podílel na všech gólech zápasu (1+2) a brankář Philipp Grubauer, jehož prodělaný covid-19 vyřadil ze hry na pět duelů, vychytal díky jednadvaceti úspěšným zásahům šestou nulu v sezoně.

Krakeni ze Seattlu oficiálně vpluli do NHL. Klub předtím musel zaplatit vstupní poplatek ve výši 14 miliard korun

„Cítil jsem se, jako bych nehrál déle než 20 dní. Hlavně v první třetině to pro mě bylo náročné. Ve druhé části jsem se do toho pomalu dostával a ve třetí jsem se už cítil stoprocentně,“ řekl německý brankář.

Povedený duel v dresu Avalanche odehráli také útočník Gabriel Landeskog a obránce Cale Makar (oba 1+1), kteří se v přesilovkách postarali o první dvě branky Colorada. „Dvě přesilovky jsme využili a v dalších jsme měli nadějné šance. Abychom dokázali v přesilových hrách bodovat i nadále, musíme využívat naše silné stránky a dostávat soupeře do nečekaných pozic,“ uvedl Makar.

Hokejisty San Jose připravil o jediný úspěšný střelecký pokus videorozhodčí, který v 51. minutě odvolal na základě trenérské výzvy kontaktní branku Tomáše Hertla na 1:2. Přesilovkové trefě českého útočníka předcházel těsný ofsajd. Hráči San Jose prodloužili čekání na gól v početní výhodě na deset zápasů, ve kterých promarnili 28 přesilových her.

„Nezvládli jsme přesilovky ani oslabení, proto jsme prohráli. Proti soupeři, jako je Colorado, musíme nějakou přesilovou hru využít, jinak nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ komentoval Hertl nepříznivou bilanci speciálních týmů San Jose.

Montreal otočil nepříznivé skóre 0:2 a v boji o play off má na čtvrté příčce Severní divize náskok šesti bodů před pátým Calgary. Vítěznou branku v souboji s Winnipegem vstřelil kanadský útočník Nick Suzuki, který se v utkání prosadil dvakrát. Nejlepší střelec týmu Tyler Toffoli zpečetil vítězství Canadiens přesnou střelou do prázdné branky.

Montreal se musel vyrovnat s absencí několika tradičních opor. Kvůli různým zdravotním komplikacím chyběli brankář Carey Price, obránce a kapitán Shea Weber a dvojice útočníků z elitních formací Brendan Gallagher s Tomášem Tatarem. „Chybí nám několik klíčových hráčů, ostatní kluci ale podali výborný výkon a díky jejich přispění se nám podařilo s jejich ztrátou vyrovnat,“ řekl Suzuki. „Dokázali jsme si, že se nemusíme bát, když prohráváme. Potvrdili jsme, že máme tým, který dokáže obracet zápasy. To je pro naše sebevědomí důležité,“ dodal kanadský útočník.

Arizona přerušila vítěznou sérii Golden Knights na deseti duelech. Brankář Coyotes Adin Hill kryl 25 střel a připsal si druhé čisté konto v sezoně.

V souboji posledních dvou celků Západní divize Anaheimu a Los Angeles zvrátili Kings skóre na svou stranu v posledních šesti minutách. Ducks po gólu Haydna Fleuryho z 6. minuty dlouho vedli, hosté ale v 55. minutě zásluhou Liase Anderssona vyrovnali a v čase 59:04 skóre po trefě Anžeho Kopitara otočili.

VÝSLEDKY NHL

Montreal - Winnipeg 5:3 (0:1, 3:2, 2:0)

Branky: 25. a 56. Suzuki, 34. Lehkonen, 39. Armia, 59. Toffoli – 23. a 32. Lewis, 19. Stastny. Střely na branku: 35:22. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Suzuki, 2. Armia, 3. Chiarot (všichni Montreal).

Colorado - San Jose 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky: 12. Landeskog, 14. Makar, 59. Rantanen. Střely na branku: 36:21. Diváci: 4045 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Grubauer, 2. Rantanen, 3. Makar (všichni Colorado).

Anaheim - Los Angeles 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky: 6. H. Fleury – 55. L. Andersson, 60. Kopitar. Střely na branku: 34:25. Diváci: 1717 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Kopitar (Los Angeles), 2. Comtois (Anaheim), 3. Quick (Los Angeles).

Arizona - Vegas 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky: 10. Hayden, 42. Bunting, 58. Fischer. Střely na branku: 32:25. Diváci: 5111 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Hill, 2. Bunting, 3. Hayden (všichni Arizona).

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.