Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Columbus vyhrál v NHL podeváté v řadě

Sport

  7:08
NEW YORK - Hokejisté Columbusu vyhráli v nedělním utkání NHL na ledě Vancouveru 4:3 v prodloužení a protáhli svou vítěznou sérii na devět zápasů. Blue Jackets tak vyrovnali klubový rekord a trenér John Tortorella se stal prvním koučem narozeným v USA, který oslavil 500. výhru v kariéře.

Radost hokejistů Columbusu foto: Reuters

Jeho svěřenci sice ve Vancouveru ztratili ve třetí třetině slibné vedení 2:0 a 3:2, už po 46 sekundách nastaveného času ale rozhodl o jejich triumfu po úniku dva na jednoho obránce Seth Jones. Dvěma góly se na úspěchu hostů podílel Brandon Saad.

Osmapadesátiletý Tortorella dosáhl jubilea zrovna proti svému bývalému klubu, který vedl v letech 2013 až 2014. „Ale není to pro mě něco speciálnějšího. Čím déle jsem v lize, tím víc si to snažím užívat. Vím, že nebudu trénovat věčně a že už jsem spíš ve druhé půlce kariéry,“ uvedl Tortorella, který po utkání dostal od kapitána Nicka Foligna puk na památku.

Devět utkání v řadě dokázali Blue Jackets vyhrát už loni na jaře. Tentokrát ale navíc bodovali v jedenácti zápasech za sebou a od 23. listopadu neprohráli v základní hrací době. „Ukazuje to charakter našeho mužstva. Ztratili jsme dvoubrankový náskok, ale dokázali jsme najít cestu, jak zápas vyhrát v prodloužení,“ řekl Saad.

Na pět utkání prodloužili vítěznou šňůru hokejisté Chicaga výhrou 4:1 nad San Jose. Blackhawks rozhodli třemi góly ve třetí třetině a se 48 body dál vládnou celé NHL o bod před New York Rangers, kteří porazili New Jersey 3:2 po samostatných nájezdech.

Klíčovou postavou Chicaga, které odehrálo šestý zápas během deseti dnů, byl brankář Scott Darling, který pochytal 33 střel. „Cítil jsem se dobře. Jistě, máme nabitý program a plno cestování, ale před sezonou jsme tvrdě trénovali, abychom na tohle byli připravení,“ řekl Darling.

Jediný gól stačil na výhru Bostonu, který zdolal 1:0 Los Angeles. Rozhodující moment se odehrál už v 5. minutě, kdy Jimmy Hayes před brankou tečoval střelu Colina Millera. Gólman Tuukka Rask si připsal 18 zákroků a počtvrté v sezoně vychytal čisté konto.

Bruins, kteří se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Davida Pastrňáka, jehož trápí problémy s ramenem, vyhráli teprve druhý z posledních sedmi zápasů. „Dali jsme jen jednu branku, ale měli jsme i další šance. Hlavně jsme ale odvedli skvělou práci v defenzivě, což byl samozřejmě klíč k úspěchu,“ konstatoval trenér Bostonu Claude Julien.

Tři body za gól a dvě asistence zaznamenal Patrik Laine a dovedl Winnipeg k výhře 4:1 nad Coloradem. Dvakrát se v utkání trefil Nikolaj Ehlers.

Výsledky NHL:

Boston - Los Angeles 1:0, Winnipeg - Colorado 4:1, NY Rangers - New Jersey 3:2 po sam. nájezdech, Chicago - San Jose 4:1, NY Islanders - Ottawa 2:6, Vancouver - Columbus 3:4 v prodl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!