Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Crosby by rád odstartoval další návrat ve čtvrtek

Sport

  13:12
PITTSBURGH - Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby doufá, že se po tříměsíční pauze vrátí do NHL ve čtvrtečním utkání na ledě New York Rangers. Hvězdný útočník začal v tomto týdnu trénovat s týmem bez omezení, ale na dnešní zápas s Bostonem si ještě netroufá.

Sidney Crosby. foto: ČTK

"V tuhle chvíli bude každý zápas vzrušující. Na takové utkání je potřeba mít jistotu, že je člověk líp připravený," uvedl Crosby po sobotním tréninku.

Do NHL nezasáhl od 5. prosince, kdy se mu v utkání právě proti Bostonu po čistém zákroku Davida Krejčího vrátily předchozí vleklé potíže způsobené otřesem mozku. V úterý se poprvé od té doby mohl v přípravě zapojit i do kontaktní hry.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

"V téhle části sezony se hraje fyzicky víc než jindy, takže si musím všechno pořádně otestovat a být si jistý, že jsem v přípravě nic nezanedbal," prohlásil čtyřiadvacetiletý kanadský útočník, u kterého v lednu navíc lékaři objevili hnuté dva krční obratle.

Olympijský vítěz z Vancouveru v této sezoně odehrál po desetiměsíční pauze způsobené otřesem mozku pouze osm utkání, vstřelil v nich dvě branky a na dalších deset přihrál.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.