Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Plzeň postupuje přes Zlín, rozhodla až v závěru

Sport

  18:00aktualizováno  20:59
PLZEŇ/PRAHA - Hokejisté Plzně porazili v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále play off extraligy Zlín 4:2 a postoupili do semifinále, v němž se utkají s Kometou Brno. Západočeši rozhodli dramatický duel až v závěru, vítěznou branku vstřelil Nicholas Johnson 124 sekund před koncem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Pardubice a Liberec.

Plzeň. foto: ČTK

Trenér domácích Jelínek po předcházející porážce udělal hned několik změn v sestavě. Na ledě se vůbec neobjevili Marušák a Vostřák, útočník Duda se posunul do elitní Strakovy formace. Do branky hostů se premiérově na plzeňském ledě postavil Horčička, který vychytal všechny tři výhry Zlína v domácím prostředí. Na západě Čech předtím pokaždé chytal Sedláček.

Více práce v úvodu měl ale Horčičkův protějšek Svoboda, i kvůli tomu, že hosté měli dvakrát výhodu přesilové hry. Velké příležitosti si ale Berani vytvořit nedokázali. To při Zámorského trestu mohl otevřít skóre Pletka, osamocený před zlínskou brankou ale Horčičku nepřekonal. Podobně dopadl v další šanci i Kratěna.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:2

Branky a nahrávky: 26. Duda (Vykoukal, Modrý), 38. Jiří Hanzlík (Vlasák, Martin Straka), 58. Johnson (Jiří Hazlík, Martin Straka), 60. Duda - 17. Důras (Linhart), 34. Galvas (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

A tak udeřili Jihomoravané. Opakovanou střelou překonal Svobodu Důras. Inkasovaná branka Plzeň nabudila a v druhé třetině si vytvořila velkou převahu. Horčička byl v ohni střel. Kratěnův nájezd ještě zlikvidoval, ale v 26. minutě už kapituloval. Po pěti sekundách od začátku přesilové hry za jeho zády skončila Dudou tečovaná Vykoukalova střela.

Druhý gól mohl přidat po přečíslení Stránský, ale neuspěl a hosté soupeře zmrazili. Po ojedinělém brejku se do šance dostal Köhler a Pitule jej zastavil jen za cenu faulu. Svoboda navíc následně posunul branku a domácí tak museli do tří. Nabídnutou výhodu Zlín využil již po 22 sekundách, kdy mu vedení vrátil tvrdou a přesnou střelou Galvas.

Hostující bek si poté málem při plzeňské přesilovce srazil puk do branky a Indiáni v pokračující výhodě vyrovnali. V 38. minutě přesně střílel Hanzlík. Hned na začátku třetí části mohl poslat hosty opět do vedení Leška, proti Svobodovi ale neuspěl. Plzeňským fanouškům zatrnulo i po nepřesné rozehrávce své brankářské jedničky, Modrý ale stihl puk směřující za čáru zastavit.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Pokračovala tak urputná bitva, ve které měli mírně navrch Západočeši. V polovině třetí části si zahráli i 48 sekund v pěti proti třem, Berani však obléhání Horčičkovy branky ustáli. V 55. minutě se Leškovi podařilo překonat Svobodu, který ale k jeho smůle při zákroku posunul branku a rozhodčí Hribik proto gól neuznal.

A hosty to hodně mrzelo. V 58. minutě se totiž trefil Johnson a výhru favorita potvrdil při power play svým druhým gólem Duda. Druhý tým základní části tak nenapodobil Spartu a postoupil do semifinále.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...