Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Další bitka Čechova. Už se mluví o vyloučení z ligy

Sport

  16:23
MOSKVA - Vyhlášení rváči Čechova se v sobotním zápase Kontinentální hokejové ligy proti Čeljabinsku opět předvedli. Poté, co ve třetí třetině inkasovali čtyři góly a bylo jasné, že prohrají, rozpoutali v závěru sérii bitek. Šéf disciplinární komise soutěže Gennadij Veličkin následně potrestal trojici hráčů zastavením činnosti a vyzval majitele a představitele klubů, aby zvážili, zda Čechov nevyloučit ze soutěže.

Bitka Omsku a Čechova. foto: ČTK

Čechov hrál po dvou třetinách s Čeljabinskem nerozhodně 1:1, ale poté, co zápas ztratili, ukázali jeho hráči své bitkařské schopnosti. Řež odstartoval hrubý faul Jeremyho Yablonského, který zranil Andreje Rjazanceva. Následně došlo i na bitky, jako smyslů zbavený po ledě jezdil Christopher Brennan a porval se například i brankář Matt Dalton, kterému se podařilo vyprovokovat k souboji svůj protějšek Mika Garnetta.

Rozhodčí v průběhu zápasu a zejména ve třetí třetiny rozdali 148 trestných minut. Disciplinární komise následně potrestala Brennana zastavením činnosti na dvanáct zápasů, Yablonski bude nuceně odpočívat osm a Alexander Sazonov jeden.

"Disciplinární komise v této souvislosti žádá Radu ředitelů KHL, aby zvážila potrestání trenéra Čechova Andreje Nazarova, neboť nesportovní chování jeho svěřenců se opakuje. Vedle toho žádáme, aby zvážili další účast klubu v soutěži," uvedl Veličkin v prohlášení disciplinární komise.

Čechov se podobně neslavně předvedl již poněkolikáté. V minulé sezoně hráči Viťazu například vyprovokovali hromadnou bitku v Omsku, kde napadli i české hráče Jaromíra Jágra, Romana Červenku a Martina Škoulu. V této sezoně se rvali v Rize, v Magnitogorsku nebo v Popradě.

Autoři: ,