Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Další šance pro nadějného Kauta. Po zranění MacKinnona se připojil k prvnímu týmu Colorada

Sport

  21:04
Dennver - Hokejisté Colorada se musejí obejít jeden až dva týdny bez zraněného ofenzivního lídra Nathana MacKinnona, který v pondělním utkání na ledě Los Angeles utrpěl zranění v dolní části těla. Uvolněné místo na soupisce Avalanche zaujal český útočník Martin Kaut, jehož klub z Denveru povolal po šesti dnech zpět z celku Colorado Eagles z nižší AHL.

Martin Kaut. foto: ČTK/AP

MacKinnon odstoupil ze hry ve 35. minutě duelu na ledě Kings, kde Colorado prohrálo 1:3. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan je s 93 body za 35 branek a 58 asistencí z 69 zápasů pátým nejproduktivnějším hráčem sezony NHL. Colorado má na marodce také útočníky Mikka Rantanena, Andrého Burakovského, Matta Calverta, Nazema Kadriho a Colina Wilsona, obránce Caleho Makara a brankáře Philippa Grubauera.

Dvacetiletý Kaut debutoval v NHL 19. února při domácí výhře nad New York Islanders 3:1 a sehrál během pobytu v prvním týmu osm utkání. Připsal si tři body za dvě branky a asistenci.

Avalanche si vybrali Kauta v roce 2018 v prvním kole draftu na 18. pozici. V této sezoně sehrál v AHL 34 utkání a připsal si 18 bodů (5+13).

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...