Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Daniel Sedin: Cítím se dobře, i když nás odepsali

Sport

  14:44
LOS ANGELES (od spolupracovníka LN v USA) - Vyhráli základní část NHL, ale v play off zatím hokejisté Vancouver Canucks zdaleka nezáří, jak se čekalo. Ve čtvrtém utkání prvního kola Stanley Cupu odvrátili vyřazení, když porazili Los Angeles Kings 3:1, zbývající tři zápasy v sérii však musí vyhrát. Klíčovou posilu Vancouveru představoval Švéd Daniel Sedin, který se po čtyřech týdnech nečekaně vrátil na led po otřesu mozku.

Vancouver Canucks. Zleva Daniel Sedin a Henrik Sedin foto: Reuters

Po zápase odpověděl vítěz kanadského bodování v základní části z minulé sezony na několik otázek LN.

Jak jste se cítil na ledě po takové době?
Nervozitou jsem netrpěl, ale je pravda, že se mi na začátku úplně nedařilo. Naskočit rovnou do bojů o Stanley Cup není po delším zranění vůbec snadné, ale po první třetině jsem se začal cítit lépe a hrálo se mi docela dobře. Po zdravotní stránce jsem v pořádku. Nerozhodl bych se nastoupit, kdybych nebyl úplně fit. Ani jsem na sobě necítil, že jsem strávil na ledě dvacet minut.

4. zápas: LA - Vancouver 1:3

První třetinu jste prohráli, nebáli jste se, že vaše sezona může po zápase skončit?
Máte pravdu, že jsme začali trochu nemastně neslaně, všichni jsme trochu čekali, co předvede soupeř. Hlavně naše trojka nehrála dobře, já byl trochu opatrný, což nám nepomáhalo. Když dal Kopitar gól, tak jsme si uvědomili, že musíme zabrat na vyšší stupeň, nebo může být konec.

Nepřipadáte si jako šťastný žolík, který dokázal zachránit pro Canucks sezonu?
To vůbec ne. Já nic zvláštního na ledě nepředvedl. Již v minulém zápase jsme hráli dobře, jen jsme nedali góly. Na druhou stranu máme před sebou stále velmi těžký úkol, jen tři týmy v historii Stanley Cupu dokázaly otočit sérii z nepříznivého stavu 0:3 a vyhrát ji, takže naše vyhlídky nejsou úplně ideální. Teď máme pár dní volno, další zápas hrajeme až v neděli, takže si budeme chvíli tohle vítězství užívat.

Rozhovor s Henrikem Sedinem

Vaše přítomnost na přesilovkách přinesla góly. V čem spočívá kouzlo vaší souhry s bratrem Henrikem?
Když spolu hrajete celý život, máte pochopitelně už vytvořený stejný instinkt, z čehož plyne i naše souhra naslepo. Henrik však hrál dobře všechny zápasy v sérii. I když nehrajeme spolu, tak on září a dokáže se zlepšovat. Je klíčovým hráčem naší řady. Bylo úžasné. jak dokázal vstřelit třetí gól z těžké dorážky.

Myslíte si, že tým Los Angeles po porážce trochu znervózní?
Teď na nás už žádný tlak určitě není. Média už nás odepsala, takže můžeme jen překvapit a budeme se snažit každý další zápas i trochu si užít, protože víme, že může být v této sezoně poslední. Jak to vnímají Kings, ale netuším. Musíte se zeptat jich.

Autor: