Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Návrat do zámoří. Po roce v extraligové Olomouci podepsal Krejčí s Bostonem

David Krejčí sbírá po gólu pochvaly spoluhráčů z Bostonu. foto: AP

Jen rok vydržel David Krejčí bez nejprestižnější hokejové ligy světa NHL. Neodolal vábení Bostonu, se kterým se dohodl na roční smlouvě. Poslední sezonu odehrál v Olomouci, Česko reprezentoval na olympijských hrách i na mistrovství světa.
  18:24aktualizováno  21:37

S organizací Bruins, ve které strávil celou svou dosavadní kariéru v NHL, uzavřel skromný kontrakt. Během příští sezony si vydělá milion dolarů, další dva miliony může případně získat na bonusech.

Jen o pár minut dříve oznámil Boston rovněž prodloužení smlouvy s Patricem Bergeronem, týmový kapitán si přijde na 2,5 milionu dolarů.

Klubové vedení si může oddechnout. Jednoho dlouholetého tahouna udrželo, druhého získalo po roce v Evropě zpět. A to za podmínek, které Bruins výrazně pomohou v boji s nelítostným platovým stropem.

Pro zajímavost: Krejčí bral v poslední sezoně, kterou za Boston dosud odehrál, sedm milionů dolarů. Na podobné peníze si přišel i Bergeron.

O možném přesunu Krejčího do jeho bývalého působiště se spekulovalo už od jara. Sám hokejista jej nikdy nevyloučil, ale zároveň ani nepřiznal, že přestup zvažuje.

„Davidovo rozhodnutí by mohlo brzy padnout. Doufáme, že ho opět přivítáme mezi námi. Chceme ho zpět,“ nechal se zhruba před měsícem slyšet bostonský generální manažer Don Sweeney.

Uplynulý ročník v extralize zvládl Krejčí slušně, v Olomouci opanoval takřka všechny individuální ofenzivní statistiky. V základní části posbíral 46 bodů za 51 utkání a pomohl mužstvu do předkola play off, kde Hanáci nestačili na Vítkovice.

Sezonní vrchol zkušeného centra však přišel až na světovém šampionátu, kde dvanácti body pomohl Česku k bronzové medaili a zavzpomínal na spolupráci s Davidem Pastrňákem, kterou už brzy opět obnoví i na klubové úrovni.

S Bruins už jednou dokráčel ke Stanley Cupu, v roce 2011 byl během vyřazovacích bojů nejproduktivnějším hráčem klubu. Za patnáct sezon v NHL nashromáždil 730 bodů a odehrál 962 duelů, v nadcházejícím ročníku by tak mohl dovršit tisícovku.

V kádru Bostonu se Krejčí setká s krajany Davidem Pastrňákem, Jakubem Zbořilem, Pavlem Zachou, Tomášem Noskem nebo Jakubem Laukem.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...