Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

David Pastrňák dal v NHL 200. gól a překonal Orra, skóroval i Vrána

Pastrňák dal v NHL 200. gól. foto: Reuters

New York - Hokejový útočník David Pastrňák vstřelil dvoustý gól v NHL, ale neodvrátil porážku Bostonu 4:5 s New Yorkem Rangers. Jeho spoluhráč David Krejčí si připsal jednu přihrávku, v dresu vítězů asistoval Filip Chytil. Jakub Vrána nezabránil gólem a asistencí porážce Detroitu, který ve svém posledním zápase sezony podlehl v Columbusu 4:5 v prodloužení. Za poražené přihrál na jednu branku Filip Hronek.
  7:16aktualizováno  7:34

Pastrňák se v NHL stal třetí hvězdou zápasu, Rittich si připsal prohru

Jan Jeník skóroval i ve svém druhém startu v soutěži a pomohl Arizoně k výhře 5:4 v prodloužení na ledě San Jose. Za domácí jednou asistoval Tomáš Hertl, který bodoval v pátém utkání v řadě (4+5). 

Chytil asistoval u úvodní branky zápasu, Boston ale na přelomu druhé a třetí třetiny otočil skóre. Pastrňák vsítil jubilejní gól po dobrém napadání spoluhráčů, Brad Marchand ho našel osamoceného před brankou a český hráč dostal tým do vedení 2:1. Havířovský rodák si tím připsal dvoustou trefu v 437. utkání a překonal klubový rekord, který držel Bobby Orr. Legendární obránce potřeboval na prvních 200 gólů 502 zápasů.

Jakoby Pastrňákův gól ale Boston ukolébal a Rangers otočili třemi brankami v rozmezí 46. až 50. minuty. Bruins v divoké třetí třetině ještě dvakrát vstřelili kontaktní gól, jednou i díky přihrávce Krejčího, ale vyrovnat už nestihli.

VIDEO: Večer bostonských Čechů. Krejčí dvakrát pálil, Pastrňák třikrát asistoval. Dařilo se i dalším

Vrána otevřel v sedmé minutě tečí skóre a připsal si devatenáctou trefu sezony. Detroit poté ztratil vedení 1:0 a 2:1 a ve třetí třetině vyrovnal díky přihrávkám českých hráčů. Hronkovu střelu doklepl Sam Gagner a upravil stav na 3:3. Vrána asistoval v 57. minutě u dorážky Valtteri Filppuly, který poslal zápas do prodloužení. To rozhodl Max Domi.

Jeník zpečetil výhru Arizony o den dříve při debutu v poslední sekundě gólem do prázdné branky. Dvacetiletý útočník tentokrát vyrovnal ve 27. minutě na 3:3 po individuální akci. Český hráč pronikl s pukem na holi z vlastního pásma do útočného, kde chtěl přihrát, ale kotouč se k němu odrazil od bránicího hráče. Jeník poté už nic nevymýšlel, z ostrého úhlu vypálil k bližší tyči pod břevno a puk rozvlnil síť.

Nerozhodný stav platil až do 57. minuty, v níž Conor Garland přiblížil Arizonu vítězství. San Jose ale při hře bez brankáře vyrovnalo, po střele Hertla se prosadil z dorážky Alexandr Barabanov. Coyotes vystřelil v prodloužení výhru Phil Kessel.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...