Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Detroit je zápas od Stanley cupu

Sport

  8:48
PITTSBURGH - Český útočník Jiří Hudler vstřelil vítězný gól Detroitu ve čtvrtém utkání finálové série Stanleyova poháru a zařídil výhru 2:1 na ledě Pittsburghu. Hokejisté Red Wings se ujali v sérii vedení 3:1 na zápasy a od zisku trofeje je dělí jediná výhra. Pátý duel se hraje v Detroitu v úterý ve 2:00 SELČ.

Hudler střílí vítězný gól. foto: ČTK

Trenér Detroitu Mike Babcock byl nucen učinit pro čtvrtý duel jednu změnu v sestavě. Křídelní útočník první formace Tomas Holmström nemohl zasáhnout do boje pro potíže s pravou nohou po střetu z minulého utkání s obráncem Penguins Halem Gillem. Švédského útočníka nahradil v elitní řadě Dan Cleary a do sestavy se vrátil Darren McCarthy.

Video

Rozhodující okamžik se zrodil ve 43. minutě, kdy Hudler vyslal na branku Pittsburghu bekhendovou střelu, která si našla místo mezi levou tyčkou a lapačkou Fleuryho. První gól českého útočníka ve finále znamenal obrat Detroitu na 2:1. Red Wings si poté svůj náskok pozorně hlídali a v prvních deseti minutách závěrečné části povolili soupeři jen jednu střelu.

Hokejisté Pittsburghu porážkou přišli o 17 zápasovou domácí neporazitelnost a na ledě Detroitu se budou snažit ještě vykřesat naději na úspěch v sérii. Red Wings však mohou v případě úspěchu už slavit triumf.

Výsledek - finále play off hokejové NHL - 4. zápas:

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Marián Hossa (Gončar, Crosby) - 8. Lidström (Rafalski, Dacjuk), 43. Hudler (Helm, Stuart). Rozhodčí: Joannette, Watson - Racicot, Morin. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 23:30. Diváci: 17.132. Stav série: 1:3.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...