Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dětská nemoc? Příušnice děsí borce v NHL, možná je má i Crosby

Sport

  12:07aktualizováno  12:32
PITTSBURGH - Hvězdný útočník Sidney Crosby přijde nejméně o dva zápasy Pittsburghu v NHL kvůli nemoci. Kanadský hokejista po pátečním ranním tréninku přiznal, že se necítí dobře a měl viditelně nateklou pravou tvář. Podle vedení Penguins však Crosbyho nepostihly příušnice, které v posledních týdnech v zámořské soutěži řádí.

Ted Lindsay Award, Art Ross Trophy, Hart Trophy. To vše posbíral během slavnostního večera kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. foto: Reuters

Lékař nicméně po vyšetření doporučil dvojnásobnému nejužitečnějšímu hráči soutěže pauzu. „V téhle chvíli nic nenaznačuje, že by měl příušnice, ale preventivně nebude hrát,“ řekl generální manažer Penguins Jim Rutherford.

ČTĚTE VÍCE

Crosby vynechal páteční utkání s Calgary a nenastoupí ani v sobotu proti Columbusu. V kanadském bodování NHL mezitím klesl na čtvrté místo, má 35 bodů stejně jako spoluhráč Jevgenij Malkin na druhé příčce a třetí Jakub Voráček z Philadelphie.

Příušnicemi, s kterými se nejčastěji potýkají děti, onemocnělo nejprve několik hráčů Anaheimu. Nemoc se pak objevila také mezi hokejisty Minnesoty, New York Rangers a New Jersey.

Autoři: ,