130 let

Libor Zábranský se raduje z gólu na 2:1: | foto: ČTK

Díky neuznanému gólu jsme se hecli a vzápětí jsme dali gól. Všichni lidi byli v transu, těší kapitána Zábranského

Sport
  •   16:30
OSTRAVA - Jako správný kapitán zavelel v pondělním zápasu mistrovství světa juniorů s USA dvěma góly k zisku důležitého bodu, díky čemuž se čeští hokejisté výrazně přiblížili k postupu do čtvrtfinále. Obránce Libor Zábranský si však myslí, že Češi měli na víc než na prohru 3:4 v prodloužení.

Pokud budeme hrát s Kanadou jako ve třetí třetině s Američany, vyhrajeme, burcuje Kubíček

„Byl to strašně emočně náročný zápas. Hrozně jsme chtěli, myslím, že to bylo vidět. Bohužel jsme neurvali tři body, ale máme bod, kterého si ohromně vážíme,“ uvedl syn brněnského majitele a trenéra Libora Zábranského staršího.

Libore, jak se vám hodnotí prohra v prodloužení, díky níž jste jednou nohou ve čtvrtfinále?
Na tomhle turnaji je ta skupina hrozně vyrovnaná, každý bod může rozhodnout. Takže jsme za to rádi, ale teď po půlnoci je nový den. V úterý máme proti sobě strašně těžkou Kanadu.

Co říkáte na to, že se z vás stal kanonýr týmu?
Občas se to ustřelí, ale tam jde veškerý kredit klukům. Při první střele gólman absolutně nic neviděl a při druhé jsme výborně sehráli pět na tři. I když to trochu trvalo, měli jsme tam pěkné akce, bušili jsme do nich a byla otázka času, kdy to tam padne. Karel Plášek mě výborně našel a pak už zbývalo to tam jen zamést.

Přitom Američané na vás vlétli a v polovině první třetiny jste prohrávali na střely 1:10...
Celkově v zápase byly velké infarktové situace. Měli jsme dobře postavené tyčky, občas to tam zazvonilo, ale Pářa (Lukáš Pařík) to zavřel a bojovností a srdíčkem jsme to nějak dotáhli aspoň na ten bod.

Zleva Petr Čajka a brankář Lukáš Pařík z České republiky po skončení zápasu.
Jan Myšák před americkým brankařem Spencerem Knightem.

Cítili jste křivdu, že sudí neuznali ve třetí třetině vyrovnávací gól Šimona Kubíčka? 
Nechtěl bych to komentovat. Je tady nějaký metr (rozhodčích), to už jsem říkal několikrát. Vidíte, kolik vyloučení je na každý zápas. Je toho hodně, ale ti rozhodčí to musí. Oni to mají také hrozně těžké, koukají na ně komisaři. Posoudili to, jak to posoudili, ale my jsme se hecli a vzápětí jsme dali gól. Všichni lidi byli v transu. Hrozně jsme to chtěli a jsme rádi, že to tam padlo na 3:3.

Dohrávali jste jen na deset útočníků. Budete mít proti Kanaďanům dost sil?
Myslím si, že síly máme všichni. Protože hrát na mistrovství světa v takové atmosféře se nepovede každému, hrozně si toho vážíme. Do každého zápasu jsme strašně natěšení a sil máme ještě dost, takže nastoupit hned zítra nebude problém.

Autor: Jaroslav Šindelář