Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dočká se ještě NHL? Prospal podepsal zkušební kontrakt s Vancouverem

Sport

  10:29
VANCOUVER - Hokejový útočník Václav Prospal, jenž je od minulé sezony bez angažmá, se možná vrátí do NHL v barvách Vancouveru. Vedení Canucks podepsalo s osmatřicetiletým českým hráčem zkušební kontrakt na 25 zápasů, během nějž bude působit ve farmářském týmu Utica Comets v nižší soutěži AHL.

Český hokejista Columbusu Blue Jackets Václav Prospal foto: ČTK

Prospal je bez smlouvy od konce minulého ročníku, který zakončil s 30 body ze 48 zápasů jako nejproduktivnější hráč Columbusu. V AHL by měl českobudějovický rodák odehrát osm až deset duelů, po nichž Vancouver rozhodne, zda mu dá šanci i hlavním týmu. "Pokud bude hrát dobře, dostane příležitost," uvedl generální manažer Canucks Mike Gillis.

Vancouver v současné době trápí marodka mezi útočníky. Zranění jsou kapitán Henrik Sedin a také Mike Santorelli, jenž může chybět až čtyři měsíce. Pro Prospalovo angažmá hovoří fakt, že sedm ze svých 16 sezon v NHL odehrál pod současným koučem Canucks Johnem Tortorellou - sešli se spolu v Tampě Bay a New York Rangers.

Dvojnásobný mistr světa Prospal, jenž oslaví v únoru 39. narozeniny, má na kontě v prestižní zámořské soutěži 1108 zápasů. Během působení ve Philadelphii, Ottawě, na Floridě, v Anaheimu, Tampě Bay, Rangers a Columbusu nasbíral 756 bodů za 255 gólů a 510 asistencí. okr ura

Autoři: ,