130 let
Dominik Hašek.

Dominik Hašek. | foto: ČTK

Dominik Hašek chyboval. A Spartak Moskva znovu prohrál

Sport
  •   21:36
MOSKVA - Chyba brankáře Dominika Haška přinesla hokejistům Spartaku Moskva další porážku. Gólmanský veterán sice dovedl tým do prodloužení s Novgorodem, v něm však po 30 vteřinách špatně vybruslil z branky a hosté si zajistili vítězství 3:2. Naopak Spartak si připsal již pátou porážku z posledních šesti zápasů.

Český trenér Spartaku Miloš Říha se po utkání hodně zlobil a prohlásil, že hráči budou muset nést odpovědnost za výsledky. "Je třeba začít trestat zbytečná vyloučení, která nás dnes stála zápas. Prohráli jsme si ho sami," citoval Říhu server gazeta.ru.

Hokejisté Omsku vyhráli na hřišti Viťazu Čechov 4:2, a uctili tak památku zesnulého spoluhráče Alexandra Čerepanova, který před dvěma lety na stejném stadionu zemřel. Na triumfu se jednou asistencí podílel i Roman Červenka, Jaromír Jágr se neprosadil.

Oba týmy vedle smrti Čerepanova spojuje i rekordní bitka z minulé sezony, po které rozhodčí lednový zápas předčasně ukončil a udělil 600 trestných minut. Ani dnes se nehrálo v rukavičkách a především hráči Čechova znovu ukázali svou pověstnou hrubost. Dva z nich dokonce dostali trest ve hře a celkem sudí udělil domácím 119 trestných minut. Omsk se však nenechal vyprovokovat a hlídal si své vedení.

"Dřívější zápasy s Čechovem byly tvrdé, proto nás jejich hra nepřekvapila.

Chtěli jsme se rychle zbavovat puků, a to se dařilo. Rychlé vedení nám hodně pomohlo. Za rvačku z minulé sezony jsme se nechtěli mstít a dávali jsme si pozor, aby se něco podobného neopakovalo," citoval Jágra gazeta.ru.

O jediný "český" gól dnešních 13 zápasů se postaral Lukáš Kašpar, po přihrávce Jiřího Novotného však jen zmírnil porážku Astany na ledě Dynama na konečných 1:3.

Kontinentální hokejová liga

Čeljabinsk - Chabarovsk 3:0 (za domácí Vampola 0+1), Magnitogorsk - Novosibirsk 1:3, Ufa - Novokuzněck 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Klepiš 0+1), Čerepovec - Atlant Mytišči 1:3 (za hosty Irgl 0+1), Jaroslavl - Petrohrad 4:1 (za domácí Rachůnek 0+1, Vašíček 0+1), Viťaz Čechov - Omsk 2:4 (za hosty Červenka 0+1), OHK Dynamo - Barys Astana 3:1 (Novák 0+1 - Kašpar 1+0, Novotný 0+1), Spartak Moskva - Nižnij Novgorod 2:3 po prodl., CSKA Moskva - Kazaň 1:4, Dinamo Minsk - Nižněkamsk 1:6, Dinamo Riga - Jekatěrinburg 1:2.

Autor: ČTK