130 let
Na Spartě mají o čem přemýšlet.

Na Spartě mají o čem přemýšlet. | foto: ČTK

Doporučujeme

Doplatí Sparta na dluhy svého majitele? Práva hokejistů mohou skončit u policie

Sport
  •   17:30
PRAHA - Majitele holdingu ČKD Petr Speychal se ocitl ve velkých problémech, když jej úřady vyšetřují pro obří nedoplatek na daních v hodnotě 800 milionů korun. Policie nyní dle deníku MF Dnes uvažuje o tom, že část dluhu by pokryla zabavením práv na hráče hokejové Sparty, jíž je Speychal spolumajitelem.

Ne, nejedná se o žert. Jak MF Dnes informuje ve svém článku z 1. června, k podobnému kroku už sáhla v minulosti například italská policie během tažení proti kalábrijské mafii.

Navíc ta česká už v minulých dnech zabavila zhruba 40 milionů korun na tuzemských kontech britské společnosti Hanbury Finance, skrze kterou bohatý podnikatel svůj obří holding ovládá.

Co podobný krok úřadů pro letošního vicemistra extraligy znamenal? Dle zdroje deníku podle všeho zatím nic. Pro vedení soutěže je totiž podstatný fakt, kdo klub vlastní. A na tom by se nic neměnilo.

Vedení Sparty se pak k této otázce postavilo zamítavě, pouze skrze manažera Petra Břízu vzkázalo, že klub plní vůči svým hráčům veškeré finanční závazky dle dohod a platných smluv a není vůči nim v prodlení.

Zůstane tomu tak i ve chvíli, kdy práva na hráče skutečně skončí v rukou policie? Zamotané obchodní vazby kolem Speychalova majetku totiž dávají tušit, že se ruka zákona k tomuto kroku nejspíše skutečně odhodlá.

Autoři: Lidovky.cz