130 let

Hokejový útočník Tomáš Rolinek skončil v Pardubicích. | foto: ČTK

‚Došly mi síly.‘ Kapitán mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek ukončil kariéru

Sport
  •   11:21aktualizováno  12:18
Pardubice - Hokejový útočník Tomáš Rolinek končí ve 40 letech kariéru. Oznámil to ve středu dopoledne, další zápasy za Pardubice v extralize nepřidá. „Končím i kvůli covidu, došly mi síly. Už jsem zjistil, že nejsem schopný se připravovat venku naplno,“ řekl mistr světa z roku 2010.

Rolinek plánoval hrát i v sezoně 2020/21, sice podstoupil operaci kyčle, ta ho ale podle vlastních slov nijak omezovat neměla. Definitivně zasáhl až koronavirus.

„Nohu mám v pořádku, po operaci jsem si myslel, že jsem zpátky, že doženu kluky v přípravě. Jenže i já si prodělal covid a po uzdravení jsem zase nemohl na led. A jak jsem bojovník, teď jsem zjistil, že mi došla síla. Už nejsem schopný naplno trénovat venku a připravit se tak na sezonu,“ vysvětlil Rolinek.

Hokejový útočník Tomáš Rolinek skončil v Pardubicích.
Tomáš Rolinek z Pardubic v šanci před brankářem Miroslavem Kopřivou.

A dodal: „Tělo vypovědělo službu. Bude mě to určitě mrzet, ale radši teď s čistým svědomím skončím, než abych zjistil, že se na ledě už jen toulám.“

Rolinek se postavil na tiskové konferenci vedle majitele pardubického Dynama Petra Dědka a sportovního ředitele Dušana Salfického.

„Děkuju mu za to, co udělal pro Dynamo, pro reprezentaci i pro hokej. Je to jedna z dalších pardubických legend,“ smekl Dědek.

„O Tomáše se klub mohl vždycky opřít. Jeho charakter bude v kabině chybět. Je to smutné, ale věřím, že převáží emoce z jeho bohaté kariéry,“ přidal Salfický.

Autor: Robert Rampa