Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Druhé semifinále už Pardubice doma vyhrály

Sport

  20:59aktualizováno  21:11
PARDUBICE/PRAHA - Hokejisté Pardubic zvítězili ve druhém semifinálovém utkání extraligy nad Libercem 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Třemi body za gól a dvě asistence se podílel na výhře Východočechů Tomáš Zohorna, který zpečetil výsledek v 57. minutě ve vlastním oslabení. Třetí duel se hraje ve středu v Liberci.

Pardubice - Liberec. foto: ČTK

Pardubice - Liberec 4:2

Branky a nahrávky: 14. V. Kočí (T. Zohorna, Semorád), 30. Somík (Píša, T. Zohorna), 38. Radil (Buchtele, Kousal), 57. T. Zohorna (Rákos, Píša) - 3. Bartovič (P. Nedvěd, Holub), 40. Bartovič (Roth, Špaček). Rozhodčí: Fraňo, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 16:17, navíc Píša - P. Nedvěd oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9727. Stav série: 1:1.

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Kolář II, Benák, Borer, od 21. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič (21. Cetkovský), Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele.
Liberec: Vošvrda - Trončinský, Čakajík, Moravec, Výtisk, Holub, Roth, Štich, Ulrych - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček, Vantuch, Bartovič - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Bortňák, Kica.

Do pardubické branky se oproti sobotnímu prvnímu duelu místo Salfického vrátila jednička Růžička, v obraně chyběl Havíř, hrající první ligu v Chomutově, a v útoku Elkins. V liberecké sestavě dostal přednost gólman Vošvrda před Pincem a chyběl zadák Derner.

Sudí Fraňo s Husičkou rozdali v úvodní třetině 30 trestných minut. Hned po 77 vteřinách došlo k potyčce a nejaktivnější byli pardubický obránce Kolář s Trončinským.

V třetí minutě se při hře čtyř proti čtyřem ujal vedení Liberec, když Nedvěd přihrál Bartovičovi, který se z levého kruhu trefil do pravého horního rohu Růžičkovy branky. Vzápětí se hosté dostali do přečíslení čtyř na jednoho, ale Moravec v zakončení neuspěl.

Další možnost Bílých Tygrů měl v oslabení Vantuch, ale Růžička jeho blafák po úniku kryl, na druhé straně neproměnil velkou šancí útočník Kolář.

Domácí pak nevyužili ani 44 vteřin trvající výhodu pěti proti třem, další možnost promarnil zblízka Zohorna, ale ve 14. minutě po jeho akci už vyrovnal osamocený Kočí. Po vyloučení Koukala, Rákose a následném krosčeku Píši na Kudrnu hráli hosté celé dvě minuty v pěti proti třem, ale Východočeši odolali.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

V druhém dějství nedovolených zákroků ubylo a dlouho chyběly také nebezpečné situace před oběma brankami. Ve 30. minutě ale hosté nechali před brankou volného Somíka, který po Píšově přihrávce otočil stav.

Náskok domácí zvýšili v 38. minutě, když při Štichově čtyřminutovém trestu za faul vysokou holí na Semoráda předložil Buchtele puk Radilovi a Vošvrda neměl šanci. Liberec ale dokázal snížit 57 vteřin před koncem druhé části, když zamířil přesně k pravé tyči Bartovič.

Pardubice - Liberec

Na začátku závěrečné části, do které hosté nastoupili po desetiminutovém trestu bez lídra Nedvěda, minul v šanci branku domácí kapitán Koukal, na druhé straně zahrozil tečí Roth. Vošvrdu pak prověřil ránou Píša a vyrovnat se snažil Bartovič, jehož střela těsně minula pravou tyč. Opět ale přibývalo trestů.

Pardubice svůj těsný náskok udržely, když v přesilovce čtyř proti třem pokryl Růžička Kudrnovu střelu. V 57. minutě ujel v oslabení Zohorna, který sice Vošvrdu nepřekonal, ale při signalizovaném vyloučení se po Rákosově střele nakonec dostal k puku znovu a do odkryté branky definitivně rozhodl.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...