130 let
Hokejista Plzně Radek Duda

Hokejista Plzně Radek Duda | foto: ČTK

Dudu zkusí zkrotit v Karlových Varech, na západ Čech míří i Hruška

Sport
  •   16:17
KARLOVY VARY - Dvě velmi zajímavé posily získali do týmu hokejisté Karlových Varů. Vedení Západočechů uzavřelo podle klubového webu kontrakt s ostřílenými útočníky Radkem Dudou a Davidem Hruškou, kteří shodně začínali s hokejem v Sokolově a během kariéry se již několikrát potkali v různých klubech.

Pětatřicetiletý Duda odehrál minulou sezonu v Plzni, kde s ním však na další ročník již nepočítali, přestože byl v základní části vcelku suverénně nejproduktivnějším hráčem týmu a za 47 zápasů si připsal 41 bodů (17+24). V pěti utkáních play off přidal asistenci.

"Náš mladý a nezkušený tým je potřeba jednoznačně posílit především v oblasti produktivity. Od Radka si slibujeme, že pomůže především v přesilových hrách a v celkové produktivitě. Svými zkušenostmi by měl být nápomocen svým mladším spoluhráčům v jejich rozvoji," uvedl k ročnímu kontraktu generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Sedmatřicetiletý Hruška hrál od sezony 2009/10, během níž přišel z pražské Slavie, v Chomutově. Část ročníku 2010/11 strávil na hostování v Karlových Varech, kde hrál i na přelomu tisíciletí. Vrací se tak do dobře známého prostředí.

David Hruška v dresu chomutovských Pirátů.

"Vedení klubu i trenéři si od Davida slibují, že zužitkuje své zkušenosti v koncovce a bude patřit k nejlepším střelcům našeho týmu. Očekáváme, že bude podobně jako Radek Duda zapojen do přesilových her," řekl Vaněk.

Hruškův příchod na západ Čech nebyl tak jednoduchý, neboť pětinásobný mistr extraligy byl již domluvený na angažmá se Znojmem, ale vše si poté rozmyslel s tím, že chce do Energie. "V tomto týdnu došlo k dohodě mezi Karlovými Vary a Znojmem, na základě které Znojmo souhlasilo s Hruškovým uvolněním z jeho hráčské smlouvy, kterou měl s klubem podepsanou," připomněl Vaněk Hruškovy námluvy s týmem EBEL ligy.

Rovněž Hruškovi patřila nejvyšší příčka v kanadském bodování klubu minulé sezony. Za Piráty odehrál všech 52 duelů základní části a připsal si 18 branek a 14 asistencí. V dalších bojích o udržení, které Chomutov nezvládl, si za 17 zápasů zapsal čtyři góly a šest přihrávek.

Kromě Sokolova se oba forvardi potkali následně i ve Slavii a v Chomutově.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz