Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Duda: Mrzí mě, že sudí nechrání ty, kteří něco umí

Sport

  23:20
PRAHA - Jednou brankou si vylepšil plzeňský útočník Radek Duda svou bilanci v čele produktivity i tabulky střelců hokejové extraligy, ale porážce 3:4 na ledě vedoucí Sparty nezabránil.

Sparta - Plzeň (Duda a Kočí). foto: ČTK

V zápase se vyhlášený bouřlivák dostal několikrát do konfliktu s protihráči a opět potvrdil, že u fanoušků vzbuzuje hodně emocí. Litoval, že v nájezdech ani jednou neuspěl, zatímco v neděli po vzoru Petera Forsberga efektně překonal v této situaci libereckého Tomáše Vošvrdu.

"Já s tím dneska počítal, že to bude vyhrocené. Hrály proti sobě dva nejlépe postavené týmy, které v tabulce dělil pouhý bod, takže se dalo předpokládat, že zápas bude připomínat boje z play off," uvedl Duda.

Během utkání zaznamenal několik ústních přestřelek s domácím obrem Davidem Kočím, jenž si několikrát během utkání kontroverzního útočníka vyhledal. "Tak já už jsem zvyklý na zvláštní zacházení skoro v každém zápase, co hrajeme. Dneska to bylo navíc pikantní, že šlo o první celek tabulky a ještě o Spartu, kde zvlášť nejsem oblíben," doplnil bývalý hráč holešovického klubu.

Nájezdy se mu trestuhodně nepovedly

Podle něj ale téměř všechno proběhlo v rámci únosnosti. "Jen ten jeden zákrok Kučného mi přišel, že byl s očividným úmyslem zranit hráče. Čekal jsem, že od rozhodčích dostane větší trest," prohlásil dvaatřicetiletý útočník, který byl během utkání často častován pokřiky domácích fanoušků.

"Extraligu nehraju první rok, takže už vím, co můžu na různých stadionech čekat. Člověk se od toho musí oprostit a snažit se soustředit na svoji hru. Občas mě mrzí, že rozhodčí nechrání více hráče, kteří něco umí, ale zase na druhou stranu ani já nejsem svatoušek, takže se s tím budu muset dál vyrovnat," přiznal bývalý hráč obou pražských "S".

Duda se mohl stát hrdinou utkání, kdyby proměnil jeden ze dvou nájezdů, které rozhodovaly o vítězi. "Nájezdy se mi trestuhodně nepovedly. Měl jsem předem vymyšleno, co udělám. Ale to provedení nestálo za nic. Příště zvolím blafák, ten většinou zabírá," uzavřel s úsměvem Duda.

Autoři: ,