Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Důležitý krok k možné záchraně, Vondrka podepsal s Pardubicemi roční kontrakt

Hokejový útočník Michal Vondrka (na snímku z 14. srpna 2018) podepsal novou roční smlouvu s extraligovými Pardubicemi. Sedmatřicetiletý hráč přišel do Dynama v lednu 2020 z Mladé Boleslavi. foto: ČTK

Pardubice - Hokejový útočník Michal Vondrka podepsal novou roční smlouvu s extraligovými Pardubicemi. Sedmatřicetiletý hráč přišel do Dynama v lednu z Mladé Boleslavi a snaží se pomoci Východočechům, aby se udrželi mezi elitou. Pardubice jsou v tabulce poslední. V příští sezoně bude klubové barvy hájit i brankář Pavel Kantor.
  18:46

„Michal během posledních utkání potvrdil své kvality a výborně zapadl do naší kabiny. Náš zájem o něj logicky pokračoval a jsem rád, že se nám podařilo se s ním domluvit i na další sezonu. Jedná se o velmi zkušeného hráče, který by v další sezoně měl být jedním z lídrů kabiny,“ uvedl člen představenstva klubu Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Vondrka za Pardubice zatím odehrál šest zápasů, vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. „Rozhodování nebylo příliš složité, protože se chci podílet na vrácení Dynama tam, kam patří. Budu se snažit naplnit očekávání vedení klubu i fanoušků a věřím, že tuto sezonu dotáhneme tam, kam si všichni moc přejeme, a to k záchraně klubu v extralize,“ uvedl Vondrka.

Rodák z Českých Budějovic hrál nejvyšší soutěž vedle mateřského klubu, Mladé Boleslavi a Pardubic i za Slavii, Spartu a Chomutov. V sezoně 2007/08 získal se Slavií titul, v sezoně 2016/17 byl vyhlášen nejlepším extraligovým hráčem. Představil se na olympijských hrách v Pchjongčchangu a třech světových šampionátech. V roce 2012 získal bronz.

Útočník Michal Vondrka.

„Pro nás je důležité, že jsme se rychle a bez problémů dokázali s vedením Dynama domluvit a Michal je spokojený,“ řekl František Tausch z agentury Global Management Group, která hráče zastupuje.

K týmovým oporám patří i osmadvacetiletý Kantor, jenž přišel začátkem listopadu minulého roku po angažmá v britském Sheffieldu. Rovněž on se s klubem dohodl na pokračování spolupráce.

„Pavel během posledních utkání ukázal své kvality i přínos pro tým. Náš zájem o jeho služby byl velký a jsme rádi, že se nám podařilo jej získat i na další sezonu. Také nás těší, že jsme se domluvili ještě před koncem tohoto ročníku. Jedná se o kvalitního brankáře, který bude jednou z opor v našem brankovišti i v další sezoně,“ uvedl Salfický.

„Za tu dobu, co tu chytám, jsem poznal spoluhráče i skvělé fanoušky. Jsem rád, že Dynamo neztratilo zájem o mé služby a budu jeho součástí i v další sezoně. Nyní věřím, že Dynamo udržíme v extralize, abychom se na ni mohli v klidu připravovat,“ přál si Kantor.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...