Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Dvě výhry nad favority nestačily. Bělohlav končí v Pardubicích, nahradí jej Razým

Sport

  18:30
Pardubice - Trenér Radek Bělohlav byl navzdory dvěma výhrám za sebou odvolán z lavičky hokejistů Pardubic. U posledního týmu extraligy jej nahradí Milan Razým. Dynamo sáhlo ke změně podruhé v sezoně. Už 5. října skončil Ladislav Lubina a tým převzal Bělohlav, který byl jeho asistentem.

Odvolaný trenér hokejistů Pardubic Radek Bělohlav. foto: Dynamo Pardubice

„Věřili jsme, že říjnová změna trenéra přinese posun Dynama do klidnějších vod. To se bohužel nepodařilo a Pardubice jsou stále na poslední příčce. I tak bych chtěl dosavadním trenérům poděkovat za odvedenou práci,“ uvedl v tiskové zprávě člen představenstva Dušan Salfický.

Pardubice v sobotu zdolaly Spartu 4:3 a v neděli vyhrály v dalším domácím utkání nad Kometou Brno 6:2. V polovině základní části ztrácejí tři body na dvanáctý Litvínov i třinácté Vítkovice a mají zápas k dobru.

Spolu s Bělohlavem skončil i asistent Otakar Janecký. „Rozhodli jsme se na post hlavního trenéra angažovat Milana Razýma, po konzultaci s ním budou jeho asistenty Michal Mikeska a Petr Čáslava. Petr zná hráče A-týmu a to by mělo práci nového triumvirátu ulehčit. Ve stávajícím realizačním týmu nebude nadále působit videotrenér Denis Havel,“ doplnil Salfický.

Čáslava byl i Bělohlavovým asistentem, ale ve víkendových zápasech už na lavičce nestál. Naposledy byl u předchozího debaklu 0:7 v Třinci. „Asi ho naštvalo, že jsem vedl zápas sám. Věřil jsem, že to přinese klíčový efekt. Možná Petr občas zapomínal, proč je v trenérské kabině; jestli je asistentem trenéra, členem dozorčí rady nebo akcionářem. S tím je třeba se nějak vypořádat. Je to těžké i pro kluky, kteří s ním odehráli spoustu zápasů. Tohle je ale otázka na Petra a na vedení,“ vysvětlil v sobotu Bělohlav, pod kterým tým získal z 19 utkání 24 bodů.

Bývalý trenér Litvínova Milan Razým.

Osmapadesátiletý bývalý obránce Razým vedl v pozici hlavního kouče v extralize Plzeň a Litvínov. S Plzní získal v roce 2012 bronz a o rok později i titul. Na lavičce Západočechů skončil předčasně v listopadu 2014. Potom trénoval prvoligovou Slavii a na startu sezony 2018/19 se přesunul do Litvínova, z jehož lavičky byl odvolán loni v únoru.

Razým si po reprezentační přestávce odbude premiéru na lavičce Dynama v úterý 17. prosince v Mladé Boleslavi.

Vyřešit složení realizačního týmu požadoval majoritní vlastník klubu město Pardubice. Na středečním jednání se na nutnosti situaci řešit shodlo užší vedení města se zástupci všech zastupitelských klubů.

Primátorovi Pardubic Martinu Charvátovi také vadilo, že Bělohlav má zároveň funkci v prvoligovém Motoru České Budějovice. „Do hráčského kádru jsme investovali více finančních prostředků, výkony tomu absolutně neodpovídají. Radek Bělohlav je jednatelem společnosti CB Hokej 2013 s.r.o., která provozuje lední hokej v Českých Budějovicích. Toto spojení vnímám jako fatální střet zájmů a vyzval jsem předsedu dozorčí rady Ivana Šubrta k okamžitému a transparentnímu řešení,“ citovala Charváta minulý týden MFDnes. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...