Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Eliáš chce přijet na MS

Sport

  10:27
KLOTEN - Českou hokejovou reprezentaci by měl na mistrovství světa posílit útočník Patrik Eliáš. Hvězda New Jersey potvrdila vedení národního týmu svůj zájem na šampionátu startovat.

Eliáš na loňském MS. foto: AFP

Pokud Eliáš v pátek projde v klubu výstupní lékařskou kontrolou, což by měla být formalita, připojí se o víkendu k týmu v dějišti turnaje.

Eliáš by se tak stal již patnáctým útočníkem v kádru. V současnosti má kouč Vladimír Růžička se svými asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem na soupisce třináct forvardů. Čtrnáctým bude Milan Michálek ze San Jose, jenž by se měl k mužstvu připojit v pátek.

Eliášův příjezd na mistrovství by znamenal, že mužstvo dohraje turnaj se sedmi obránci. Domů by museli předčasně odjet bek Zdeněk Kutlák a útočník Marek Kvapil, jenž bude zřejmě z kádru vyřazen po Michálkově příjezdu.

Eliáš podle všeho bude moci zasáhnout až do závěrečného souboje v osmifinálové skupině v neděli proti Bělorusku. Teoreticky by mohl stihnout i sobotní duel proti Slovensku, zatím však není známo, kdy do Švýcarska přiletí.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.