Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Epidemie výrazně zasáhla do nového ročníku extraligy. Do všech zápasů nastoupily jen čtyři týmy

Fanoušci Zlína na prázdném Zimním stadionu Luďka Čajky. foto: ČTK

Praha - Současná epidemie koronaviru výrazně zasáhla i do nového ročníku hokejové extraligy. Z dosavadních čtyř kol odehrály všechny zápasy pouze čtyři ze 14 týmů. Vítkovice a Kometa Brno doposud do bojů nezasáhly.
  14:43

Výběr případů rozšíření nákazy koronavirem v extraligových hokejových týmech od počátku září (hokejisté Pardubic kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti pražské Spartě):

3. září - Vzhledem k výskytu nákazy koronavirem v týmech Liberce a Plzně rozhodlo vedení Poháru Generali České Pojišťovny, že semifinálové zápasy se neuskuteční a ve finále se utkají Pardubice s Třincem.

17. září - Testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. Celý tým musel do karantény a po odloženém utkání prvního kola extraligy s Litvínovem zmeškal i další zápasy.

18. září - Hokejisté Brna nesehráli zápas 1. kola extraligy s Třincem ani následující utkání v Litvínově kvůli onemocnění šesti hráčů a jednoho člena realizačního týmu. O den později se v Kometě potvrdilo 22 nakažených koronavirem.

24. září - Neuskutečnil se plánovaný předehrávaný zápas třetího kola extraligy mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou. Několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže.

- Asociace profesionálních klubů rozhodla, že extraliga bude i při omezení návštěvnosti v souvislosti s epidemií koronaviru pokračovat podle plánu. Odkládat se budou pouze zápasy celků, které budou v karanténě.

Fanynka na utkání Olomouc - Pardubice.
Kelly Klíma z Hradce Králové střílí vítězný samostatný nájezd...

25. září - Hokejisté Litvínova kvůli podezření na nákazu koronavirem u několika hráčů neodehráli zápas 3. kola extraligy v Liberci ani následující domácí utkání 4. kola s Plzní.

26. září - Hokejisté Třince si odložili zápas 4. kola extraligy proti Olomouci, plánovaný na neděli 27. září, a podstoupili testy na nemoc covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku. Následně Třinečtí kvůli nákaze koronavirem odložili tři utkání v tomto týdnu, a to se Zlínem, Plzní a Pardubicemi.

28. září - Pardubický hokejový klub informoval, že kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti Spartě. Ze stejného důvodu později Mladá Boleslav odložila duel na ledě Liberce, Severočeši se místo toho v úterý utkají se Spartou. A onemocnění covidem-19 potvrdily i Karlovy Vary, které odložily další dva zápasy a celkem budou hledat termín pro pět utkání.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.