Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejová superstar měla sázet na vlastní zápasy, NHL ale žádné důkazy nenašla. Podezření vzešlo od exmanželky

Tomáš Hertl, Brenden Dillon, Kevin Labanc a Evander Kane (zleva) slaví gól San Jose. foto: AP

NHL nemá žádné důkazy, že by hokejista Evander Kane sázel na vlastní zápasy a snažil se je úmyslně prohrát. Třicetiletého útočníka San Jose z toho v červenci obvinila v příspěvcích na Instagramu jeho manželka, s níž se rozvádí.
  8:40

NHL uvedla, že prověřila všechny dostupné dokumenty a vyslechla řadu osob včetně Kanea. Jeho manželka Anna odmítla odpovídat. 

„Vyšetřování nepřineslo žádné důkazy, že by pan Kane sázel na zápasy NHL nebo že by se v nich nesnažil o vítězství Sharks,“ napsalo vedení ligy v prohlášení.

Kaneova záliba v sázení vyšla najevo už dříve. V roce 2019 kanadského útočníka žalovalo kasino v Las Vegas za to, že nezaplatil dluh půl milionu dolarů, které prohrál během play off proti místním Golden Knights. Manželka ho letos v létě označila za „člověka chorobně závislého na sázení“ a obvinila ho i ze sexuálního a fyzického týrání.

Kane má za sebou třetí rok ze sedmiletého kontraktu na 49 milionů dolarů. Bývalý hráč Atlanty a Buffala byl v minulé sezoně s 49 body z 56 zápasů nejproduktivnějším hráčem San Jose před Tomášem Hertlem.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!