Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Evropské soutěže odmítly první návrh IIHF na obnovení Ligy mistrů

Sport

  19:34
BERLÍN - Představitelům nejlepších evropských soutěží včetně české extraligy se nelíbí podmínky, za nichž Mezinárodní hokejová federace (IIHF) navrhuje obnovení Ligy mistrů. Sdružení Hockey Europe například požaduje zdvojnásobení počtu účastníků z 16 na 32 a vyšší odškodné za zrušený ročník 2009/10.

Slavia v Lize mistrů uspěla. foto: ČTK

Zástupci Hockey Europe, do nějž patří ligy z Německa, Finska, Rakouska, Švédska, Švýcarska, Slovenska a Česka, tak reagovali na oznámení IIHF z 6. prosince. Rada mezinárodní federace schválila, že příští rok na podzim by se měl rozběhnout druhý ročník soutěže, jež byla vinou ekonomických problémů po první sezoně 2008/09 pozastavena.

Rok 2010 v obrazech

Kluby chtějí odškodné
Kvůli zrušení druhého ročníku se obrátily na IIHF s žádostí o odškodné kluby, které se do LM na základě svých výsledků v domácí soutěži kvalifikovaly. Bern, Hannover a Eisbären Berlín se po negativní reakci ze strany federace následně obrátily na soud, což zvažoval i český zástupce Slavia Praha.

IIHF nyní podle agentury DPA nabízí klubům odškodné 100.000 franků (téměř dva miliony korun), musejí však upustit od právních kroků. To ale sdružení Hockey Europe odmítlo. U soudu kluby požadovaly několikanásobně vyšší částky.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...