Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Extraligová práva neprodáváme, je to kravina, řekl majitel Slavie

Richard Benýšek. foto: MAFRA - Petr Janeček.

PRAHA - Majitel hokejové Slavie Richard Benýšek sice rezignoval na svůj post v představenstvu a nabídl svůj podíl v pražském klubu k prodeji, ale důrazně se ohradil proti tomu, že by slávisté v příští nehráli extraligu. Benýšek spekulace označil za "neskutečnou kravinu".
  11:49

Obavy o budoucnost Slavie mají nejen fanoušci, ale po událostech z posledních dní také bývalý kouč Vladimír Růžička. Ten po vyřazení z předkola přešel od A-mužstva k národnímu týmu. Benýšek pak spolu se svým bratrem Ladislavem  rezignoval na funkce v představenstvu a nabídli svůj většinový podíl akcií právě bývalému slávistickému kouči.

"Když je to takový slávistický srdcař, ať Slavii koupí," popíchl Růžičku slávistický šéf. Zkušený trenér na to reagoval v klidu a vyjádřil přání, aby se udržel stávající kádr. "Důležité bude, aby se klub podařilo zajistit ekonomicky."

Mezitím se objevily teorie, že pokud Benýškové neseženou kupce, převedou extraligová práva na jiný klub. Nabízelo by se třeba Jágrovo Kladno, které kvůli zpackané baráži po 12 letech padá do 1. ligy.  "Je to neskutečná kravina. Nevím, kdo takový nesmysl pouští do světa," uvedl však Benýšek v úterním prohlášení.

Přesto stále zůstává další osud červenobílých značně nejistý...

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!