130 let

Plzeň se radovala i podruhé. | foto: ČTK

Extraligu vede Plzeň před Kladnem a Vítkovicemi

Sport
  •   22:25
PRAHA - Hokejisté Plzně, Kladna a Vítkovic mají po dvou kolech extraligy na svém kontě plný počet šesti bodů. Naopak ani bod zatím nezískali nováček z Mladé Boleslavi, České Budějovice a Litvínov.

Hokejisté Kladna po výhře v Liberci zdolali doma Znojmo 2:0 a mají na kontě po dvou kolech plný počet bodů. Tým Geus Okna po loňském nepodařeném vstupu do sezony prožívá letos daleko lepší start. Orli nenašli repept na gólmana Miroslava Kopřivu, který si připsal své první čisté konto v sezoně, a nenavázali na výhru nad Třincem.

Hráči pražské Sparty porazili v druhém extraligovém kole Liberec 2:1 po samostatných nájezdech. Reprízu čtvrtfinále play off minulé sezony rozhodl Petr Ton, který jako jediný před téměř osmi tisíci diváků svůj nájezd proměnil.

Slavia zvládla na úvod extraligy i druhé utkání venku a po výhře v Českých Budějovicích zvítězila i na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku si připsal stejně jako v úterý na jihu Čech útočník Jaroslav Bednář. Moeller sice v závěru smazal proti úřadujícímu mistrovi dvoubrankové manko, ale nakonec se musel spokojit jen s prvním bodem v sezoně.

Nováček z Mladé Boleslavi prohrál i své druhé utkání v nejvyšší soutěži, když v domácí premiéře podlehl Plzni 1:2. Extraligový nováček stejně jako v prvním kole ve Vítkovicích ztratil body inkasovaným gólem v dvojnásobném oslabení ve třetí třetině. Zápas rozhodl v 50. minutě slovenský útočník Peter Fabuš.

Budějovice prohrály s Vítkovicemi a jsou bez bodu
Hokejisté Třince po úterní porážce ve Znojmě v prvním domácím utkání v extraligové sezoně zabrali a po vysoké výhře nad Litvínovem 7:3 si připsali první zisk v sezoně. Oceláři rozhodli v závěrečné třetině, kterou vyhráli 4:0 a tři z těchto branek vstřelily letní posily - Miloslav Gureň, Vojtěch Polák a Jozef Balej. Severočeši zůstávají po dvou kolech bez bodu.

Tým Českých Budějovic podlehl po úterní porážce se Slavií doma i Vítkovicích 1:5 a po dvou kolech je tak vítěz základní části minulého ročníku bez bodu. O první zisk se bude snažit Mountfield a nástupce kouče Josefa Jandače Ernest Bokroš v neděli ve Znojmě. Bývalý kouč české reprezentace Alois Hadamczik má naopak s Vítkovicemi na kontě plný počet bodů.

2. kolo:

Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), Mladá Boleslav - Lasselsberger Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1), Moeller Pardubice - Slavia Praha 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0), Mountfield Č. Budějovice - Vítkovice Steel 3:5 (1:2, 0:3, 2:0), Oceláři Třinec - Litvínov 7:3 (3:3, 0:0, 4:0), Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0).

Autor: Lidovky.cz