Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Faksa si připsal v NHL dvě přihrávky, Voráček asistoval třikrát

Sport

  7:14
New York - Útočník Radek Faksa si připsal v NHL podruhé v sezoně v jednom utkání dva body, když pomohl Dallasu dvěma asistencemi k výhře 3:1 v Nashvillu. Jakub Voráček se podílel třemi přihrávkami na vítězství Philadelphie 5:4 v prodloužení nad Edmontonem. Asistenci zaznamenal v sobotu ještě Martin Frk, který s Detroitem uspěl 2:0 na ledě Ottawy.

Nejdříve se prosadil z dorážky Blake Comeau a pojistku přidal Mattias Janmark poté, kdy tvrdá střela českého hráče z levého kruhu rozhodila brankáře Nashvillu Pekku Rinneho. foto: Reuters

Philadelphia - Edmonton 5:4 v prodl., Montreal - New Jersey 2:3 v prodl., Winnipeg - Anaheim 9:3, Toronto - Pittsburgh 3:2, Ottawa - Detroit 0:2, Florida - Vegas 3:1, NY Rangers - Tampa Bay 2:3, Columbus - St. Louis 2:4, Nashville - Dallas 1:3, Minnesota - Chicago 3:4 v prodl., NY Islanders - Los Angeles 4:2, Colorado - Vancouver 1:5, San Jose - Arizona 3:2 v prodl.

Faksův útok rozhodl dvěma góly během 43 sekund v 56. a 57. minutě. Nejdříve se prosadil z dorážky Blake Comeau a pojistku přidal Mattias Janmark poté, kdy tvrdá střela českého hráče z levého kruhu rozhodila brankáře Nashvillu Pekku Rinneho. Dallas dosáhl čtvrtého vítězství v řadě.

Voráček už v devátém utkání za sebou neskóroval, ale na deseti gólech se za tu dobu podílel alespoň asistencí. Tentokrát si všechny připsal v přesilovkách a nejpěknější byla první, po které Sean Couturier usměrnil puk do prázdné branky a otevřel skóre. S přispěním kladenského odchovance snížil kapitán Claude Giroux na 2:3 a v 52. minutě Wayne Simmonds vyrovnal na 4:4.

Útočník Radek Faksa si připsal v NHL podruhé v sezoně v jednom utkání dva body,...
Faksův útok rozhodl dvěma góly během 43 sekund v 56. a 57. minutě.
Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...