Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Fantazie. Plzeň je v semifinále Ligy mistrů. Kometa po porážce 1:6 končí

Sport

  19:45aktualizováno  20:18
PLZEŇ - Hokejisté Plzně jsou v semifinále Ligy mistrů. Po remíze 3:3 na ledě švédské Skeleftey prohrávali v domácí odvetě čtvrtfinále ještě v 60. minutě, při hře bez brankáře však 36 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal na 1:1 Jakub Kindl. O postupu mezi nejlepší čtyřku pak indiáni rozhodli v samostatných nájezdech, v nichž byli úspěšní Petr Kodýtek, Jan Kovář a Milan Gulaš.

Hokejisté Plzně se radují z postupu do semifinále Ligy mistrů. foto: ČTK

V semifinále se škodováci, kteří v letošním ročníku soutěže vyhráli devátý z deseti utkání, utkají s dalším švédským týmem Frölundou, která po výhře 4:1 na ledě Komety Brno uspěla i v domácí odvetě a zvítězila 6:1.

Odveta čtvrtfinále Ligy mistrů:

HC Škoda Plzeň - Skelleftea AIK 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
60. J. Kindl (Gulaš, Jan Kovář), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář - 58. Alvarez (Pudas, Aaltonen). Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba Něm.) - Špůr, J. Svoboda (oba ČR). Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4224. První zápas: 3:3.
Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, Stach - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Kantner, Kodýtek, P. Straka.
Skelleftea: Lindvall - Pudas, Djuse, Berglund, Lindgren, Granberg, Alm, Norén - Möller, M. Olimb, J. Lindström - Aaltonen, Wingreli, J. Ericsson - Holloway, Pettersson, Alvarez - L. Lindström, Sundsvik, Hedberg.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...