Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Fetisov: Byly to nádherné souboje

Jen ty nejlepší vzpomínky má na souboje s československými hokejisty ruská hokejová legenda a současný ruský šéf sportu Vjačeslav Fetisov.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin Melichna

16. 4. 2008 16:05
zlaté časy

Neměl jsem tehdy rád ŽÁDNÉHO sovětského hokejistu-právě proto, že to byl soupeř. Fetisova zvlášť, protože byl kapitánem a navíc obráncem vlastně nejlepší hokejové pětky na světě. Víme, že to bylo způsobeno až nelidskými Tichonovými dávkami. Ti hokejisté byli vlastně převážně vojáci CSKA zvyklí na rozkazy plukovníka Viktora. Kromě hokeje vlastně neměli jiné povinnosti. *** Rusům nikdy nezapomenu 21.8.1968. Promiňte, ale já neumím pro to obrovské zklamání odlišovat politiku od sportu právě v případě zápolení s Rusy. O to víc jsem prožíval zápasy v r.1969. *** Dnes všechny bývalé sovětské hokejisty chápu a Tichonov je pro mě-i přes svoje nehumánní cesty k úspěchu-stále hokejová trenérská legenda č.1. *** Našim hokejistům, trenérům a funkcionářům patří stálý obdiv za to, co malá země v srdci Evropy ve sportu zvaném hokej /který vynalezli nudící se kanadští vojáci někdy kol. 1880/ dokázala. Čeká nás určitě ještě řada úspěchů a medailí!!>-R^>-R^>-R^

0 0
možnosti

ROLF

16. 4. 2008 17:39
Re: zlaté časy

To byl emotivní výbuch a jako vždy špatný. Každá velmoc si chce udržet sféru svého vlivu,když museli odejít američané z Vietnamu,tak to stálo 4 miliony životů vietnamců! Když nás rusové osvobozovali od němců, tak jich padlo 200 000 !

Dnešní Rusko je úplně jiná země než byl SSSR.

Doporučuji bez emocí a se zapojením mozku. Čau barde.

0 0
možnosti