Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový brankář Čech má znovu angažmá v hokejovém týmu, bude chytat čtvrtou ligu

Sport

  21:33
Bývalý fotbalový brankář Petr Čech se opět dohodl na angažmá ve čtvrté nejvyšší anglické hokejové soutěži. Tým Guildford Phoenix, za který už odchytal šest zápasů v sezoně 2019/20, oznámil na twitteru, že s někdejším českým reprezentantem podepsal smlouvu na ročník 2021/22.

Petr Čech jako hokejový brankář foto: John Uwins, Guildford Phoenix

Petr Čech jako hokejový brankář
Petr Čech jako hokejový brankář

„Podepsáno. Je nám ctí, že můžeme oznámit podpis s gólmanem Petrem Čechem,“ napsal celek z městečka ležícího poblíž Londýna.

Devětatřicetiletý Čech, který v současnosti působí jako poradce sportovního a technického úseku ve fotbalové Chelsea, debutoval v hokejové brance předloni v říjnu. Z celkem šesti startů si dvakrát připsal čisté konto. Sezona se tehdy nedohrála kvůli pandemii koronaviru a minulá se ani nerozběhla.

Čech se na kariéru hokejového brankáře dal po skončení hvězdné fotbalové dráhy. Během ní zářil zejména v Arsenalu a Chelsea, se kterou čtyřikrát vyhrál anglický titul a k tomu triumfoval také v Lize mistrů (2012) i Evropské lize (2013). Dříve chytal za Blšany, Spartu a Rennes, na kontě má rekordních 124 reprezentačních startů. S profesionální kariérou skončil v květnu 2019, ale ještě vloni v prosinci nastoupil při personální nouzi za rezervní mužstvo Chelsea v zápase Premier League 2.

Autor: